Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van China?

De vijfde wedstrijd van het seizoen is de Grand Prix van China en deze zal van start gaan op zondag 21 april 2024 om 09:00 uur Nederlandse tijd! Maar voordat de coureurs beginnen aan de wedstrijd, worden er natuurlijk nog de vrije trainingen en kwalificatie verreden. Bekijk hier al de tijden

F1 China GP 2024 | Tijden en schema © Getty Images/Red Bull Contentpool

China GP tijden

De Grand Prix van China vindt plaats op het Shanghai International Circuit, een circuit dat is ontworpen door Hermann Tilke. Kosten voor de bouw van dit circuit worden geschat op 450 miljoen dollar. Deze kosten zijn gefinancierd door een door de overheid gefinancierde joint-venture. Bijzonder is dat dit zestien bochten tellend circuit de vorm heeft van het Chinese karakter 'shang', wat staat voor omhoog of naar boven. Hellende bochten worden afgewisseld door snelle rechte stukken die meer dan voldoende inhaalmogelijkheden genereren.

Wanneer is de Formule 1 GP van China?

Het Grand Prix-weekend van 2024 in China vindt plaats van 19 tot en met 21 april en is de vijfde race op de kalender. Omdat China een sprintraceweekend is, zal er slechts één vrije training zijn op vrijdag, gevolgd door de sprint shootout. De sprintrace vindt plaats op zaterdag om 05:00 uur en de kwalificatie volgt later op de dag om 09:00 uur Nederlandse tijd. De race begint op zondag 21 april om 09:00 uur Nederlandse tijd.

Liveblog Formule 1

De vrije training, sprint shootout, sprintrace, kwalificatie en de race in Miami zijn te volgen via een liveblog op RacingNews365.nl. Formule 1 op TV is te volgen via Viaplay. Bekijk ons artikel om precies te zien welke zenders de verschillende races uitzenden.

Al de tijden van de China GP

Hieronder een overzicht van de tijden van de vrije trainingen, kwalificatie en race Nederlandse tijd.

Tijdschema GP China

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 19 april -
Sprint shootout vrijdag 19 april -
Sprintrace zaterdag 20 april -
Kwalificatie zaterdag 20 april -
Race zondag 21 april -

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!
Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024