Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Qatar?

Op deze pagina vind je alle informatie over de F1-tijden van dit uitgebreide raceweekend, want er staat namelijk ook een sprintrace op het programma. De F1 Grand Prix van Qatar gaat van start op zondag 1 december om 17:00 uur Nederlandse tijd. Bekijk onderstaand al de tijden van het raceweekend in Qatar.

Hoe laat begint de F1 Grand Prix van Qatar| Alle tijden © XPBimages

F1 tijden GP Qatar 2024

In het onderstaande schema vind je alle Formule 1-tijden van de vrije training, de kwalificatie, de sprint shootout, de sprintrace en natuurlijk de Grand Prix op zondag. Bekijk al de tijden van het weekend in Qatar.

Tijdschema GP Lusail

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 29 november -
Sprintkwalificatie vrijdag 29 november -
Sprintrace zaterdag 30 november -
Kwalificatie zaterdag 30 november -
Race zondag 1 december -

F1 Grand Prix van Qatar

Dit is wat je moet weten over de Grand Prix van Qatar:

  • De Grand Prix van Qatar keert in 2023 terug op de Formule 1-kalender na een jaar van afwezigheid. In 2022 vond namelijk het WK-voetbal plaats in Qatar en twee van zulke evenementen in een relatief klein Qatar zou voor problemen zorgen;
  • Het Losail Internation Circuit is ruim 5 kilometer lang en de race bevat 57 rondes;
  • De laatste keer (en ook meteen de eerste keer) dat de Formule 1 er reed, in 2021, stond Lewis Hamilton op de bovenste trede van het podium. Verstappen wist zich knap op te werken naar P2, nadat hij de race vanaf P7 startte;
  • Het Grand Prix-weekend van Qatar ziet er iets anders uit dan dat we gewend zijn bij reguliere Grands Prix aangezien het een sprintweekend zal zijn - de vierde op de F1-kalender;
  • De Grand Prix van Qatar wordt niet overdag gereden bij zonlicht, maar in de avond bij kunstlicht;
  • Het is mogelijk dat Max Verstappen na de sprintrace op zaterdag al wereldkampioen kan worden. Lees hier wat er moet gebeuren als hij zijn derde wereldtitel in de wacht wil slepen.

Wanneer is de Formule 1 GP van Qatar?

Het Grand Prix-weekend van 2024 in Qatar vindt plaats van 29 november tot en met 1 december en is de 23ste race op de kalender. Omdat Qatar een sprintraceweekend is, zal er slechts één vrije training zijn op vrijdag, gevolgd door de sprint shootout. De sprintrace vindt plaats op zaterdag om 14:00 uur en de kwalificatie volgt later op de dag om 18:00 uur Nederlandse tijd. De race begint op zondag 1 december om 17:00 uur Nederlandse tijd.

Hoe laat begint de F1 Grand Prix van Qatar| Alle tijden © XPBimages

Hoe laat begint de F1 kwalificatie van Qatar?

De kwalificatie wordt op zaterdag 30 november gereden om 18:00 uur Nederlandse tijd. Vorig seizoen vond de kwalificatie met sprintraceweekenden altijd plaats op vrijdag, maar sinds dit seizoen vindt de kwalificatie altijd plaats op zaterdag na de sprintrace.

Hoe laat begint de F1 sprintrace van Qatar?

Op zaterdag 30 november zal om 14:00 uur Nederlandse tijd de sprintrace worden verreden in Qatar. Vorig jaar vond de sprintrace later plaats in de avond, maar vanaf dit seizoen zijn sprintraces altijd op zaterdagen voor de kwalificatie.

F1 liveblog

RacingNews365 houdt ook een Formule 1 liveblog bij, zodat je niks hoeft te missen van alle actie op de baan tijdens de Grand Prix van Qatar.

Viaplay
x
GP VS Brundle ziet 'sluwe straatvechter' Verstappen Norris aftroeven: "Dat was onverklaarbaar"