Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden

Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Arabië?

In 2024 staat de Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Arabië voor de vierde keer op de racekalender. Het vormt de tweede race van het seizoen en vindt plaats op zaterdag 9 maart maart om 18:00 uur op een stratencircuit in Jeddah. In de dagen daarvoor worden de vrije trainingen en kwalificatie afgewerkt.

Saoedie-Arabië circuit © Qiddiya

Saoedi-Arabië GP tijden

De Grand Prix van Saoedi-Arabië zal in 2024 ook op de F1-kalender staan. De Formule 1-bazen sloten eind 2020 een megadeal met het land in het Midden-Oosten, waardoor de race tien jaar op de kalender zal staan.

De race zal in de toekomst plaatsvinden op een nog te bouwen circuit, maar zolang die nog niet klaar is wordt er geracet in de straten van Jeddah. Voor de gelegenheid werd Hermann Tilke opgetrommeld, die een circuit tekende met 27 bochten en een gemiddelde snelheid van meer dan 250 kilometer per uur!

Of het inhalen enigszins makkelijk zal worden op het circuit waarbij de muren overal zeer dicht op het circuit staan, dat moet nog blijken. De race wordt verreden in de avond onder kunstlicht.

Wanneer is de Formule 1 GP van Saoedi-Arabië?

Let op: de race vind plaats op zaterdag in plaats van zondag wegens de Ramadan. Hierdoor is het race-weekend van donderdag tot en met zaterdag

Het Grand Prix-weekend van 2024 in Saoedi-Arabië vindt plaats van 7 tot en met 9 maart en is de tweede race op de kalender. Op donderdag vinden de eerste en tweede vrije training plaats. Vervolgens wordt op vrijdag de laatste vrije training gereden. De kwalificatie volgt later op de dag om 18:00 uur Nederlandse tijd. De race begint op zaterdag 9 maart om 18:00 uur Nederlandse tijd.

De vrije training, kwalificatie en de race in Saoedi-Arabië zijn te volgen via een liveblog op RacingNews365.nl. Formule 1 op TV kunt u volgen via Viaplay. Bekijk ons artikel om precies te zien welke zenders de verschillende races uitzenden.

Al de tijden van het raceweekend in Jeddah

Hieronder vindt u een overzicht van al de tijden van de vrije trainingen, kwalificatie en de race in het Midden-Oosten.

Tijdschema GP Saoedi-Arabië

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training donderdag 7 maart -
Tweede vrije training donderdag 7 maart -
Derde vrije training vrijdag 8 maart -
Kwalificatie vrijdag 8 maart -
Race zaterdag 9 maart -

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Viaplay
x
LIVE Slotstuk F1 wintertest 2024 met Verstappen