Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

 • Altijd meepraten over de Formule 1
 • Kans maken op toffe prijzen
 • Advertentievrije site * (Plus)
 • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
 • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Singapore?

Op deze pagina vind je alle informatie over de F1-tijden van het raceweekend in Singapore. Op zondag 22 september om 14:00 uur Nederlandse tijd zal de Grand Prix van start gaan.

F1 Singapore GP 2024 | Circuit, tijden & schema © Getty Images/Red Bull Contentpool

F1 tijden GP Singapore 2024

In het onderstaande schema vind je alle F1 tijden van de vrije trainingen, de kwalificatie en natuurlijk de Grand Prix op zondag. Bekijk al de tijden van de Singapore GP.

Tijdschema GP Singapore

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 20 september -
Tweede vrije training vrijdag 20 september -
Derde vrije training zaterdag 21 september -
Kwalificatie zaterdag 21 september -
Race zondag 22 september -

F1 Grand Prix van Singapore

De Grand Prix van Singapore is sinds 2008 niet meer weg te denken van de Formule 1-kalender. Een aantal feitjes over deze bijzondere Grand Prix die in de avond wordt gereden op het Marina Bay Street Circuit:

 • De Grand Prix van Singapore is fysiek gezien de zwaarste op de kalender. Doordat een ronde relatief lang duurt voor de lengte van het circuit (bijna twee minuten over vijf kilometer), tikt de wedstrijd bijna altijd de twee uur aan. Zelfs zonder Safety Car duurt de wedstrijd minstens een uur en 45 minuten. Ook is de temperatuur en luchtvochtigheid in Singapore erg hoog, waardoor de coureurs veel vocht verliezen;
 • Vaak moet de Safety Car uitrukken tijdens de Grand Prix van Singapore, in bijna elke wedstrijd die werd verreden op het Marina Bay Street Circuit moest het neutralisatievoertuig de baan betreden;
 • Een foutje op het Marina Bay Street Circuit wordt snel afgestraft. De Formule 1-coureurs moeten opperste concentratie hebben op dit zware circuit;
 • In 2020 en 2021 heeft de Grand Prix van Singapore niet plaatsgevonden vanwege de coronapandemie. Vorig jaar werd er weer voor het eerst gereden en Sergio Perez ging er met de overwinning vandoor;
 • Max Verstappen heeft de Grand Prix van Singapore nog nooit gewonnen. Komt daar dit jaar verandering in?;
 • In 2023 zal er een nieuwe circuit lay-out zijn Singapore. Lees er hier meer over.

Wanneer is de Formule 1 GP van Singapore?

Het Grand Prix-weekend van 2024 in Singapore vindt plaats van 20 tot en met 22 september en is de achttiende race op de kalender. Op vrijdag vinden de eerste en tweede vrije training plaats. Vervolgens wordt op zaterdag de laatste vrije training gereden. De kwalificatie volgt later op de dag om 15:00 uur Nederlandse tijd. De race begint op zondag 22 september om 14:00 uur Nederlandse tijd.

F1 Singapore tijden © XPBimages
F1 Singapore tijden © XPBimages
F1 Singapore tijden © XPBimages

Hoe laat begint de kwalificatie van Singapore?

De kwalificatie van de F1 Grand Prix van Singapore zal plaatsvinden op zaterdag 21 september om 15:00 uur Nederlandse tijd.

F1 liveblog

Bekijk hier waar de F1 Grand Prix van Singapore allemaal wordt uitgezonden. Geen mogelijkheid om de Formule 1 live op TV te bekijken? Volg dan het F1 liveblog dat wordt bijgehouden tijdens alle actie op de baan, van zowel de vrije trainingen, kwalificatie en de race op zondag.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Breaking De salarissen van de F1-coureurs in 2024