Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
MotoGP 2019

Honda-coureur Marquez: "Ik sta weer aan de leiding van het WK!"

Marc Marquez won vandaag met ruime voorsprong de Grand Prix van Spanje. De Spanjaard reed vanaf de start direct weg bij de rest van het veld. Achter hem waren het Alex Rins en Maverick Vinales die als tweede en derde wisten te eindigen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Na afloop van de race spraken de drie coureurs tegenover het officiële kanaal van de MotoGP.

Marquez
: "Het was vandaag vooral mentaal een zeer zware race. Na mijn crash in Austin wilde ik hier absoluut de overwinning behalen. Ik kwam echter al direct op kop te liggen en daardoor ontstond dezelfde situatie als in Amerika. Ik moest me goed concentreren om niet weer in de fout te gaan. Gelukkig is het gelukt en sta ik ook weer aan de leiding van het WK!"

Rins
: "Mijn opdracht voor de volgende race is dat ik in de kwalificatie beter voor de dag moet komen. Ik moest vanaf te ver komen vandaag, maar ik ben blij dat ik alsnog tweede ben geworden!"

Vinales
: "Mijn start was wederom niet perfect, maar gelukkig kon ik in de eerste ronden wél direct wat mensen inhalen. Het was alweer even geleden dat dat lukte en we lijken dan ook de oplossing voor mijn problemen aan het begin van de races te hebben gevonden. Jerez is daarnaast niet een circuit dat mij ligt, dus ik heb veel redenen om tevreden te zijn met mijn derde plaats. Ik ben een gelukkig man vandaag."

In de strijd om het kampioenschap is het Marquez die nu aan de leiding staat met een voorsprong van één punt op Alex Rins. Dovizioso zakt van de eerste plaats naar de derde plaats en zijn achterstand op Marquez bedraagt nu drie punten. De strijd in de MotoGP-klasse blijft daarmee ongekend spannend.

Interview Deze Formule 1-dromen vielen in 2019 in duigen