Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP 2019

Honda-coureur Marquez: "Ik sta weer aan de leiding van het WK!"

Marc Marquez won vandaag met ruime voorsprong de Grand Prix van Spanje. De Spanjaard reed vanaf de start direct weg bij de rest van het veld. Achter hem waren het Alex Rins en Maverick Vinales die als tweede en derde wisten te eindigen.

Marquez jerez 2019 race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Na afloop van de race spraken de drie coureurs tegenover het officiële kanaal van de MotoGP.

Marquez
: "Het was vandaag vooral mentaal een zeer zware race. Na mijn crash in Austin wilde ik hier absoluut de overwinning behalen. Ik kwam echter al direct op kop te liggen en daardoor ontstond dezelfde situatie als in Amerika. Ik moest me goed concentreren om niet weer in de fout te gaan. Gelukkig is het gelukt en sta ik ook weer aan de leiding van het WK!"

Rins
: "Mijn opdracht voor de volgende race is dat ik in de kwalificatie beter voor de dag moet komen. Ik moest vanaf te ver komen vandaag, maar ik ben blij dat ik alsnog tweede ben geworden!"

Vinales
: "Mijn start was wederom niet perfect, maar gelukkig kon ik in de eerste ronden wél direct wat mensen inhalen. Het was alweer even geleden dat dat lukte en we lijken dan ook de oplossing voor mijn problemen aan het begin van de races te hebben gevonden. Jerez is daarnaast niet een circuit dat mij ligt, dus ik heb veel redenen om tevreden te zijn met mijn derde plaats. Ik ben een gelukkig man vandaag."

In de strijd om het kampioenschap is het Marquez die nu aan de leiding staat met een voorsprong van één punt op Alex Rins. Dovizioso zakt van de eerste plaats naar de derde plaats en zijn achterstand op Marquez bedraagt nu drie punten. De strijd in de MotoGP-klasse blijft daarmee ongekend spannend.

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1