Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Honda

Honda euforisch na 'briljante' en historische zege Verstappen

Vier op een rij voor Red Bull Honda. Een prestatie die de motorleverancier voor het laatste realiseerde in 1991. Honda's F1-directeur Masashi Yamamoto is euforisch.

Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen zorgde voor 'vier op een rij' voor Red Bull Honda. Het was de vijfde zege van het seizoen in acht races, waarvan Verstappen er vier voor zijn rekening nam. Masashi Yamamoto geniet met volle teugen en denkt terug aan de memorabele periode van Honda (en McLaren) in de F1.

"Een briljante overwinning van Max op het thuiscircuit van Red Bull. Zijn vierde zege en de vijfde van het team. Het is tevens de tiende overwinning van Red Bull Honda sinds onze eerste gezamenlijke zege op dit circuit twee jaar geleden."

"De vierde opeenvolgende overwinning is iets dat we niet meer gerealiseerd hebben sinds de gouden periode in 1991. We zijn nog ver verwijderd van het evenaren van de resultaten uit die periode, maar ik voel dat we inspiratie kunnen putten uit onze voorgangers en we blijven werken aan het behalen van dit soort resultaten", aldus Yamamoto.

De Japanner bedankt ook de Honda-fans voor hun steun. Honda's comeback in de Formule 1 verliep in de eerste jaren allerminst succesvol, maar sinds de samenwerking met Red Bull heeft de motorleverancier grote stappen gezet.

"Honda heeft veel fans wereldwijd en die zijn nooit gestopt om ons te steunen. Ik ben dan ook erg blij voor ze dat ze kunnen genieten van deze resultaten."

Verstappen en Perez kunnen direct op jacht gaan naar de vijfde opeenvolgende zege voor Red Bull en Honda. "Volgend weekend racen we hier opnieuw, waarbij de bandenkeuze het enige verschil is. We moeten hard blijven werken en ons momentum zien te behouden", weet Yamamoto.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Stiermarken 2021 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"