Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 2020

Honda verwacht in 2020 wederom grote stappen voorwaarts te zetten

In aanloop naar het komende Formule 1-seizoen verwacht Red Bull-motorleverancier Honda dat het de sterke lijn van 2019 door kan trekken naar 2020.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

In 2019 was Honda als motorleverancier voor het Red Bull-team goed voor drie Grands Prix-overwinningen en in totaal negen podiumfinishes. Als kers op de Japanse taart kwamen daar ook nog twee knappe podiumplekken van zusterteam Toro Rosso bovenop. In totaal dus drie overwinningen en elf podiumplaatsen voor de motorleverancier, die hier en daar logischerwijs een brede glimlach op de Japanse gezichten toverden.

Zo ook bij Toyoharu Tanabe, technisch directeur van Honda's Formule 1-tak: "We zijn tevreden met het verloop van het afgelopen seizoen, gedurende welke we aan twee teams motoren hebben geleverd. Het leveren van krachtbronnen aan twee teams bracht natuurlijk wel uitdagingen met zich mee, net als het hebben van meer personeel", zo erkent hij.

Toch is alles goed verlopen, waardoor Tanabe denkt dat Honda ook in 2020 weer mooie stappen kan zetten. "Na de zomerstop zijn de prestaties verbeterd, en we worden steeds sterker. Komend seizoen denk ik dat zowel Red Bull als Toro Rosso een sterke auto zal hebben, en dat Honda bij kan dragen aan resultaten die nóg beter zijn dan afgelopen seizoen", aldus Tanabe-san tegenover onder meer RACER.

Afgelopen seizoen was het voor het eerst sinds 2008 dat Honda aan twee teams tegelijk motoren leverde. In een poging om in 2020 de logistiek binnen de motorafdeling te verbeteren maakte de Japanse motorleverancier eerder al bekend dat het haar personeel had gevraagd om input te geven over eventuele knelpunten in het proces.

11 reacties

    Live Kijk de alternatieve Grand Prix van Vietnam