Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Groot Brittannië 2019

Hoofdrol Verstappen, eenvoudige zege Hamilton in spectaculaire GP Groot-Brittannië

Lewis Hamilton is winnaar geworden van een spectaculaire Grand Prix van Groot-Brittannië. De hoofdrollen waren daarin weggelegd voor Max Verstappen, Charles Leclerc en Sebastian Vettel. Laatstgenoemde ramde Verstappen, die daardoor een podiumplaats verloor.

Hamilton silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Met Valtteri Bottas en Lewis Hamilton op de eerste rij ging de Britse Grand Prix van start op het circuit van Silverstone. Direct bij de start probeerde Hamilton toe te slaan, maar Bottas coverde zijn eerste aanval. De Brit was hield de druk er vol op in de eerste ronden, maar tot een succesvolle inhaalactie kwam het niet.

Verstappen wist zijn vierde positie bij de start te behouden en sloot aan bij Charles Leclerc in het gevecht voor de derde plaats. Vooraan was Hamilton een man met een missie moest Bottas alle zeilen bijzetten om zijn teamgenoot achter hem te houden. Een prachtig gevecht ontstond tussen de beide Mercedessen en het publiek op Silverstone stond op de banken.

De zilveren bolides liepen eenvoudig weg bij Leclerc die worstelde met zijn zachte banden en Verstappen ophield. Het gevecht tussen de beide Mercedessen ging ondertussen onverminderd verder, waarbij ook de Ferrari's en Red Bulls het met elkaar aan de stok kregen. Leclerc wist een aanval van Verstappen nog af te slaan, maar Gasly ging op fraaie wijze voorbij aan Vettel.

Red Bull koos de aanval door Gasly al in de dertiende ronde zijn eerste pitstop te laten maken en op de harde band te plaatsen. Leclerc en Verstappen doken gelijktijdig de pits in waarbij de Nederlander tijdelijk de plaats overnam van de Ferrari-coureur die direct terugsloeg op koude banden.

Verstappen had de druk vol op Leclerc staan na zijn pitstop en het gevecht ging op de limiet verder. Ronde na ronde probeerde de Red Bull-coureur het, maar Leclerc hield de deur potdicht. Door het gevecht liepen de beide Mercedessen eenvoudig weg, maar een Safety Car-periode wegens een spin van Giovinazzi gooide roet in het eten.

Hamilton en Vettel profiteerden van de Safety Car, de Brit nam de leiding over en Vettel schoof op naar de derde plaats. Verstappen dook de pits in om te wisselen naar de harde band, waarop hij de race uit wilde rijden. De volgorde met nog 30 ronden te gaan was: Hamilton, Bottas, Vettel, Gasly, Verstappen en Leclerc.

Uitslag Race - Groot-Brittannië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Met het veld weer als een harmonica in elkaar geschoven maakten de fans zich op voor het tweede deel van de race. Het gevecht van Verstappen en Leclerc ging onverminderd voort, waarbij het tweetal elkaar raakte. Zonder schade konden de beide coureurs hun weg vervolgen, maar Verstappen nam vervolgens wel afstand waarna hij enkele ronden later teamgenoot Gasly voorbij stoof. Vanaf dat moment werden alle pijlen gericht op de derde plaats van Vettel.

De beide Mercedessen reden na de Safety Car met speels gemak weg bij Vettel die onder druk kwam te staan van Verstappen en achter dit duo knokten Gasly en Leclerc met elkaar voor de vijfde positie. De Ferrari-coureur sloeg in de zesendertigste ronde toe.

In het gevecht voor de derde positie ging het helemaal verkeerd toen Verstappen een succesvolle inhaalactie plaatse bij Vettel, maar de Duitser enkele bochten later vol in de achterkant van zijn Red Bull ramde. Beiden coureurs vlogen door de grindbak en Verstappen kon zijn weg als vijfde vervolgen. De wedstrijdleiding was duidelijk in haar oordeel en bestrafte de Ferrari-coureur met een tijdstraf van tien seconden.

Vooraan reed Hamilton onbedreigd naar de zege doordat Bottas nog een tweede stop moest maken. Leclerc maakte het podium compleet voor Gasly en Verstappen. De Nederlander was niet blij met de actie van de Ferrari-coureur, die hem een podiumplaats kostte.

GP Groot-Brittannië RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China