Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Spectaculaire Verstappen verliest podiumplaats in Britse Grand Prix

Max Verstappen was de smaakmaker van de Britse Grand Prix. De Nederlander knokte de gehele race met de Ferrari's van Charles Leclerc en Sebastian Vettel. Laatstgenoemde beroofde hem echter van een podiumplaats door vol achter in de Red Bull te vliegen.

Verstappen GB
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen kende vanaf de vierde positie een goede start en wist zijn vierde positie te behouden, maar zag achter hem Pierre Gasly gepasseerd worden door Sebastian Vettel. Achter Charles Leclerc ontstond het gevecht voor de derde positie tussen de Monegask, Verstappen, Vettel en Gasly.

Mede door het spectaculaire gevecht tussen de beide Mercedes-coureurs wist het viertal de aansluiting bij de zilveren bolides te behouden. Verstappen zette ondertussen de druk vol op Leclerc die zichtbaar worstelde met zijn zachte banden. In de elfde ronde waagde Verstappen een eerste aanval, maar moest hij eieren voor zijn geld kiezen doordat Leclerc zijn Ferrari naar buiten liet lopen. Het gevecht tussen de twee Ferrari's en Red Bulls was in volle gang, waarbij Gasly de rode bolide van Vettel wist te passeren.

Red Bull koos er direct voor om Gasly naar binnen te halen en uit te rusten met een nieuwe set van de harde band. Verstappen zat ondertussen nog altijd klem achter Leclerc, waarbij het duo gelijktijdig de pits opzocht. De Red Bull-crew was sneller dan die van Ferrari, maar door een klein foutje verloor Verstappen zijn positie weer aan Leclerc.

Het gevecht ging echter onverminderd voor tussen de beide coureurs, tot groot enthousiasme van de fans op Silverstone. Diverse malen dacht Verstappen de klus geklaard te hebben, maar steeds kwam Leclerc terug. Een Safety Car-periode na een spin van Giozinazzi maakte een einde aan het gevecht. Verstappen dook daarbij de pits in om te wisselen naar een nieuwe set van de harde band, maar viel terug tot de vijfde positie.

Verstappen en Leclerc knokten vrolijk verder na de Safety Car, waarbij het duo elkaar zelfs raakte en kortstondig buiten de baan terecht kwam. Het was uiteindelijk de Red Bull-coureur die aan het langste eind trok. Enkele ronden later moest ook teamgenoot Gasly eraan volgen, waarna het gat naar Vettel gedicht werd.

Uitslag Race - Groot-Brittannië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

In de 38ste ronden wist Verstappen voorbij te gaan aan Vettel, maar de Duitser ramde vervolgens de Nederlander bij de chicane vol de grindbak in. De Red Bull-coureur viel terug tot de vijfde plaats en wonder boven wonder was zijn bolide niet te zwaar beschadigd waardoor hij de finish wist te halen. De wedstrijdleiding was onverbiddelijk en bestrafte Vettel met een tijdstraf van tien seconden.

Verstappen werd door het incident een podiumplaats door de neus geboord en in de laatste ronden zat er niets anders in dan de RB15 heelhuids naar de finish te brengen op de vijfde positie.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

GP Groot-Brittannië RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training