Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1

Hoogste F1-baas voorspelt geweldig seizoen in aanloop naar revolutionair racejaar

Je zal maar de CEO worden van de Formule 1 te midden van een pandemie en een jaar voordat de sport volledig op de schop gaat. Stefano Domenicali zwaait sinds 1 januari met de scepter in de koningsklasse van de autosport. Zijn to-do-lijstje puilt uit met taken, maar de Italiaan heeft er zin in. In aanloop naar het seizoen spreekt hij zijn verwachtingen uit voor de komende jaren.

Hamilton Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Cotentpool

Per 1 januari is Stefano Domenicali de nieuwe CEO van de Formule 1. Hij vervangt Chase Carey, die in 2017 het stokje over had genomen van Bernie Ecclestone. De Amerikaan vond het na vier jaren wel welletjes geweest en eigenaren Liberty Media gingen op zoek naar een geschikte vervanger. Ze kwamen uit bij de voormalige teambaas van Ferrari en tot dit jaar de CEO van Lamborghini.

Domenicali kon op 1 januari meteen keihard aan de slag. Het coronavirus, de nieuwe regels voor 2022, de engine freeze en noem het maar op, er lagen al meteen heel veel dingen op zijn bord. Op de officiële Formule 1-site blikt hij terug op zijn eerste maanden, maar vooral vooruit op de toekomst.

"Ik heb het best druk gehad, maar ik ben blij dat ik er samen met iedereen voor heb kunnen zorgen dat de Formule 1 stappen blijft zetten. Er zijn veel dingen te doen, maar ik heb veel energie. Na de winterperiode is het mooi om weer auto's op het circuit te zien, zeker in deze coronaperiode. We kunnen niet wachten tot het seizoen begint."

Tijdens de testdagen kwam hij samen met alle coureurs en ook met alle teambazen, om van alles te bespreken en zijn plannen voor de sport aan hen voor te leggen. "Het waren constructieve vergaderingen, waarvan de inhoud geheim zal blijven."

"Het is belangrijk om samen aan dit nieuwe hoofdstuk van de Formule 1 te beginnen, want de coureurs, maar ook de teambazen zijn heel belangrijk voor de Formule 1. We willen de juiste omgeving creëren waarin de sport naar nieuwe hoogtes kan groeien. Daarom is het belangrijk dat we vaak met iedereen in gesprek gaan."

Bovenaan de to-do lijst van de Italiaan staat het huidige seizoen. Hij zal de Formule 1 door de pandemie moeten slepen, maar zodra dat voorbij is, staan er de sport enkele mooie dingen te wachten. "Volgend jaar staan er ons revolutionaire wagens te wachten en momenteel wordt er druk gepraat over de nieuwe motorformule voor 2025 en verder. Tegelijkertijd moeten we ook blijven werken aan ons We Race As One-platform. Het is belangrijk dat we daar een actieve rol in blijven spelen."

Al met al ziet de toekomst er volgens Domenicali rooskleurig uit. "Je merkt dat veel teams goed in hun vel zitten, er staan enkele mooie nieuwe wagens op de grid en de verwachtingen zijn hoog dat we dit jaar een geweldig kampioenschap zullen zien voordat de nieuwe generatie wagens volgend jaar haar intrede doet."

"De komst van Aston Martin, het budgetplafond en de komst van de nieuwe generatie wagens zorgt er voor dat we een stabiel, duurzaam en sterk platform bouwen en een mooie toekomst bouwen voor de Formule 1. We zijn de juiste weg ingeslagen", zo eindigt hij vol goede moed.

Ook interessant:

Max Verstappen en Red Bull oogden ijzersterk, terwijl Mercedes het verrassend lastig had tijdens de testdagen. Wat betekent dit voor de titelkansen van Verstappen?

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Wintertest 2021 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen