Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Horner bekijkt inschattingsfout positief: "Hopelijk krijgen we dat op zondag terug"

Nee, de keuze voor medium banden door Red Bull bleek uiteindelijk niet de juiste te zijn. Maar Christian Horner bekijkt het positief. Hopelijk krijgt men aan de kant van Verstappen op zondag terug wat men op zaterdag op heeft gegeven.

Max Verstappen en het Red Bull moesten onder leiding van teambaas Christian Horner toezien hoe Mercedes met de overwinning aan de haal ging in de sprintrace voor de Formule 1 Grand Prix van Brazilië. Max Verstappen viel op de medium banden zelfs buiten het podium, volgens Verstappen door een compleet gebrek aan grip na een onverklaarbaar hoge slijtage van de banden.

Maar complimenten zijn er vanuit Red Bull ook voor Mercedes. Als Horner gevraagd wordt waar de wederopstanding van Mercedes vandaan komt, steekt hij in gesprek met Sky Sports de loftrompet: "Het is een combinatie van de juiste setup en het hebben van een goede auto", zo begint de Brit.

"Ze hebben de auto zwaar doorontwikkeld gedurende het seizoen en daardoor hebben we ze enorme stappen zien zetten. Ze zijn steeds dichter en dichterbij gekomen. Het is dan ook geen verrassing dat ze nu deze performance laten zien als je bedenkt hoeveel nieuwe onderdelen ze hebben geïntroduceerd. En natuurlijk heeft ook George Russell het geweldig gedaan."

Heeft elk nadeel een voordeel?

Heeft Red bull de verkeerde strategie aangehouden? "Ik denk dat de zachte band met de kennis van nu de betere optie was geweest. Maar we hebben het voordeel dat we dat setje nu mee kunnen nemen naar de race van morgen (zondag, red.). Hopelijk krijgen we op die manier het strategische voordeel terug dat we vandaag op hebben gegeven."

Horner is bij de pinken als hem gevraagd wordt of hij liever twee setjes softs over heeft voor de race, of toch liever vóór de beide Mercedessen had gestaan: "Ik had liever gewonnen én nog twee setjes softs overgehouden."

"Maar het resultaat maakt dat we uit mogen kijken naar een fascinerende race. Mercedes zal snel zijn en zal een tactische race willen rijden. Twee Red Bulls gaan het tegen twee Mercedessen opnemen. En het mag duidelijk zijn dat we de Ferrari's ook nog niet af mogen schrijven."

Met beide wereldtitels al in de knip is het voor Red Bull vooral nog zaak om de tweede positie van Sergio Perez veilig te stellen. Heeft 't team alles in huis om de Monegask van het vege lijf te houden? "Checo heeft hem in de sprintrace keurig van zich af weten te houden, maar de race van morgen is des te belangrijker. Daarin worden de meeste punten uitgedeeld. We moeten dus voortborduren op wat we op zaterdag al deden. Sergio rijdt bovendien de laatste races erg sterk, dus hopelijk kan hij dat momentum behouden."

Voorspelgame visual 2022

Wie wint de Grand Prix van Brazilië 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2022 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen