Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Horner bekijkt inschattingsfout positief: "Hopelijk krijgen we dat op zondag terug"

Nee, de keuze voor medium banden door Red Bull bleek uiteindelijk niet de juiste te zijn. Maar Christian Horner bekijkt het positief. Hopelijk krijgt men aan de kant van Verstappen op zondag terug wat men op zaterdag op heeft gegeven.

Max Verstappen en het Red Bull moesten onder leiding van teambaas Christian Horner toezien hoe Mercedes met de overwinning aan de haal ging in de sprintrace voor de Formule 1 Grand Prix van Brazilië. Max Verstappen viel op de medium banden zelfs buiten het podium, volgens Verstappen door een compleet gebrek aan grip na een onverklaarbaar hoge slijtage van de banden.

Maar complimenten zijn er vanuit Red Bull ook voor Mercedes. Als Horner gevraagd wordt waar de wederopstanding van Mercedes vandaan komt, steekt hij in gesprek met Sky Sports de loftrompet: "Het is een combinatie van de juiste setup en het hebben van een goede auto", zo begint de Brit.

"Ze hebben de auto zwaar doorontwikkeld gedurende het seizoen en daardoor hebben we ze enorme stappen zien zetten. Ze zijn steeds dichter en dichterbij gekomen. Het is dan ook geen verrassing dat ze nu deze performance laten zien als je bedenkt hoeveel nieuwe onderdelen ze hebben geïntroduceerd. En natuurlijk heeft ook George Russell het geweldig gedaan."

Heeft elk nadeel een voordeel?

Heeft Red bull de verkeerde strategie aangehouden? "Ik denk dat de zachte band met de kennis van nu de betere optie was geweest. Maar we hebben het voordeel dat we dat setje nu mee kunnen nemen naar de race van morgen (zondag, red.). Hopelijk krijgen we op die manier het strategische voordeel terug dat we vandaag op hebben gegeven."

Horner is bij de pinken als hem gevraagd wordt of hij liever twee setjes softs over heeft voor de race, of toch liever vóór de beide Mercedessen had gestaan: "Ik had liever gewonnen én nog twee setjes softs overgehouden."

"Maar het resultaat maakt dat we uit mogen kijken naar een fascinerende race. Mercedes zal snel zijn en zal een tactische race willen rijden. Twee Red Bulls gaan het tegen twee Mercedessen opnemen. En het mag duidelijk zijn dat we de Ferrari's ook nog niet af mogen schrijven."

Met beide wereldtitels al in de knip is het voor Red Bull vooral nog zaak om de tweede positie van Sergio Perez veilig te stellen. Heeft 't team alles in huis om de Monegask van het vege lijf te houden? "Checo heeft hem in de sprintrace keurig van zich af weten te houden, maar de race van morgen is des te belangrijker. Daarin worden de meeste punten uitgedeeld. We moeten dus voortborduren op wat we op zaterdag al deden. Sergio rijdt bovendien de laatste races erg sterk, dus hopelijk kan hij dat momentum behouden."

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Brazilië 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2022 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"