Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Horner bevestigt Red Bull-privileges Verstappen en trekt vergelijking met Hamilton

Red Bull-teambaas Christian Horner geeft toe dat er vaak voorkeur wordt gegeven aan coureurs die de resultaten op de baan binnenhalen.

Verstappen Perez Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner geeft toe dat Max Verstappen wat 'privileges' heeft binnen het team vanwege zijn succes in de Formule 1.

Verstappen pakte dit jaar zijn derde achtereenvolgende titel en zette in het proces een dominante reeks aan overwinningen neer, met 19 zeges in 22 races. Hij overtrof zijn teamgenoot Sergio Perez, die slechts twee overwinningen behaalde in de RB19, wat leidde tot geruchten over de vraag of het team hem in de nabije toekomst zou vervangen.

Horner bespreekt de ruzie op de baan tijdens de Grand Prix van Brazilië in 2022, waarin Verstappen weigerde P6 aan Perez af te staan, zodat Checo de tweede plek in het kampioenschap had kunnen verstevigen. "Het is altijd frustrerend als zoiets zich in het openbaar afspeelt."

"Na afloop is het achter gesloten deuren uitvoerig besproken. Het belangrijkste bij controverse is om alles op tafel te leggen en te begrijpen waarom het zover is gekomen. Op dat moment denk je als team 'waarom?' Negentig procent van de zaken kan worden afgehandeld als iedereen eerlijk is, maar dat moet je niet altijd in het openbaar doen."

"In dit geval was het belangrijk dat de twee coureurs samen om tafel gingen. De les voor ons als team was dat we het beter aan hadden kunnen pakken. We hadden alles vooraf moeten bespreken, maar we hadden niet verwacht dat we in de laatste ronde op P6 en P7 zouden rijden."

Horner: Er is geen ruimte voor een prima donna

Discussiërend over de vraag of sommige coureurs in vergelijking met anderen met bepaalde dingen wegkomen, beaamt Horner dat er 'bepaalde privileges' worden geboden aan degenen die op de baan resultaten boeken. Daarbij trekt hij een vergelijking met Lewis Hamilton bij Mercedes.

"Het is onvermijdelijk in elke sport, zou ik denken. Max kwam bij ons als tiener en is nu wereldkampioen", vertelt hij in de podcast Secrets of Success.

"Ik denk dat hetzelfde geldt voor Lewis Hamilton. Hij is nu de meest succesvolle coureur aller tijden en hij zal meer invloed hebben binnen zijn team dan zijn teamgenoot, omdat zijn waarde voor het team aanzienlijk groter is. Ik denk dat het een kwestie is van dat in de hand houden. Natuurlijk zijn er bepaalde privileges voor je centrumspits, je sterspeler."

"Maar", benadrukt hij. "Hij maakt nog steeds deel uit van een team, er is geen ruimte voor een prima donna, want op dat moment wordt hij groter dan het team. Hij kan dus niet bereiken wat hij wil, zonder dat het team achter hem staat en zonder dat hij de middelen heeft om te presteren."

"Op dat punt is het een kwestie van die balans vinden: respect hebben voor de status die ze hebben bereikt, maar ook erkennen dat je deel uitmaakt van een team en dat je alle andere elementen nodig hebt om jouw aandeel te kunnen leveren."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Gedecideerd over eigen toekomst: "Wolff weet dat ook"