Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner: "Controlfreak Wolff kan Red Bull juist niet beheersen"

Red Bull deelde vijf rake klappen op rij uit aan grote concurrent Mercedes. Nooit eerder won een ander team dan Mercedes vijf Grands Prix op rij in het hybridetijdperk. Het is voor Red Bull-teambaas Christian Horner hét moment om ook op psychologisch vlak de duimschroeven nog eens aan te draaien.

Wolff Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Dat is tenminste hoe de Britse krant The Telegraph deze uitlatingen ten overstaan van dat medium typeert: "De Formule 1 is een competitieve business en we kunnen allemaal zien dat Mercedes-teambaas Toto Wolff een beetje een control freak is. Het enige echter dat hij niet kan beheersen is Red Bull", aldus de Britse teambaas van Max Verstappen en Sergio Perez.

"En aangezien ik zo'n beetje de enige persoon in de paddock ben zonder conflicterende belangen (Wolff heeft op veel plaatsen binnen de F1 wel één of meerdere vingers in de pap, red.) kan ik tegen hem vrijuit zeggen wat ik denk. Misschien dat hij dat een tikkeltje ongemakkelijk vindt."

In de verbale strijd tussen de twee topteams in de Formule 1 staan Horner en Wolff lijnrecht tegenover elkaar en ook Wolff deed recent een duit in het zakje door Horner een 'windbuil' (opschepper) te noemen. 'Een windbuil die steeds maar weer voor de camera's wil verschijnen'.

Horner moet daar smakelijk om lachen: "Dat uitgerekend diegene dat zegt die het meeste voor de cameralens staat van iedereen. Ik ben er zeker van dat Toto ons in een kwaad daglicht wil stellen, maar soms is het zo dat als je met één vinger naar iemand wijst, er drie vingers naar jou terugwijzen."

Ook interessant:

Zoveel kost het om een Formule 1-coureur te worden

Autosport is duur, heel duur! En dat begint al in de karting. Hoeveel kost het jonge talenten om de weg omhoog te beklimmen richting de Formule 1?

Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Britannië 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team