Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Red Bull verklaart: "Daar zit het verschil tussen Verstappen en Perez"

Red Bull-teambaas Christian Horner en Red Bull-adviseur Helmut Marko zien een duidelijk verschil tussen Max Verstappen en Sergio Perez. Ze leggen uit waar dat vandaan komt.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool
Met nog twee races te gaan doet Red Bull nog vol mee in de strijd om de wereldtitel bij de constructeurs. Bij de coureurs is het echter maar een Red Bull-man, Max Verstappen, die kans maakt op de titel. Sterker nog, hij staat eerste in de tussenstand. Tijdens de resterende twee Grands Prix-weekenden, zal hij, maar ook zijn teamgenoot Sergio Perez hard aan de bak moeten.

Teambaas Christian Horner zag hoe de Mexicaan de afgelopen maanden steeds beter werd. Volgens hem heeft dat te maken met het feit dat Checo zekerheid had over zijn toekomst bij Red Bull. "Tijdens de zomerstop gingen we rond de tafel zitten en realiseerden we dat we een betere Perez zouden krijgen als we hem zekerheid gaven", zo wordt hij geciteerd door Auto, Motor und Sport.

Perez zwak in de kwalificatie

Het punt waarop het echter nog steeds heel veel beter kan bij Perez, is de kwalificatie. Vorig raceweekend, in Qatar, zagen we het opnieuw. De Mexicaan kwam niet tot Q3 en moest starten vanaf P11. Dit seizoen verliest Perez vrijwel altijd een paar tienden op Verstappen in de kwalificatie, waardoor hij de race vaak meteen op achterstand begint.

Bij Red Bull weten ze wel waar het verschil zit tussen de twee coureurs. Volgens Horner is het een combinatie van het talent van Verstappen en de lastige Red Bull-bolide. "Max wint al zijn tijd in de langzame en medium snelle bochten. Soms wel tot twee tienden van een seconde per bocht!"

"De achterkant van de auto is bij ons altijd heel nerveus geweest bij het remmen. Voor Verstappen maakt dat niet uit, maar voor alle anderen wel. De rest verliest zijn vertrouwen en wordt daar onzeker door. Max heeft het misschien niet eens door dat de wagen nerveus is en rijdt er gewoon omheen."

Marko: "Verstappen is snel met elke auto"

Red Bull-adviseur Helmut Marko echoot de woorden van teambaas Horner. Volgens hem weet Perez zich niet zo snel aan te passen als Verstappen kan. "Max is snel in elke auto. Het maakt niet uit wat je hem geeft, na een ronde is hij op snelheid. Als we de set-up aanpassen, dan duurt het bij Perez langer om daar aan te wennen", aldus de Oostenrijker.

Verstappen is zeker niet kansloos ten opzichte van Hamilton

Wat kan Verstappen tijdens de nieuwe GP van Saoedi-Arabië? Krijgen we weer een dominant optreden van Lewis Hamilton? En hoe gaat Red Bull vs. Mercedes verder? Dit en nog veel meer in de F1-podcast van RacingNews365, met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

4 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche