Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner geeft miscommunicatie FIA de schuld van gridstraf Verstappen

Christian Horner is gefrustreerd na de gridstraf voor Max Verstappen. Volgens de Red Bull-teambaas was er miscommunicatie tussen de FIA en de marshalls en kon Verstappen weinig doen aan het incident tijdens de kwalificatie.

Max Verstappen zal de Grand Prix van Qatar vanaf de zevende plaats moeten starten nadat hij een gridstraf van vijf plaatsen kreeg. De Red Bull-coureur minderde geen vaart tijdens het zwaaien van dubbele gele vlaggen tijdens de kwalificatie, waardoor hij zijn startplaats op de eerste startrij moet afstaan aan Pierre Gasly. Na het besluit van de FIA is Christian Horner op zijn zachtst gezegd niet blij met het oordeel. "Ik denk dat het de verkeerde beslissing is, de race director heeft gezegd dat er doorgereden kon worden", zegt de gefrustreerde teambaas bij ServusTV . "Max heeft de gele vlag niet gezien omdat de vlag zo ver van de baan werd gezwaaid. Dit is ontzettend frustrerend. De marshalls kregen namelijk ook te horen dat iedereen weer door mocht, maar een marshall zwaaide nog met de gele vlag. Daarom krijgen we nu de straf."

Horner: "Het wordt niet makkelijk"

Verstappen en Sergio Perez krijgen een zware race te verduren. De coureurs starten respectievelijk vanaf de zevende en elfde plaats. Lewis Hamilton zal vanaf poleposition starten. "Het is even diep ademhalen. We kunnen niet meer in beroep gaan en zijn nu nog gemotiveerder." "Het is echter geen Brazilië waar het makkelijk is om in te halen, dus het gaat niet makkelijk worden. We hopen op een goede start van Pierre Gasly. Laten we verder maar kijken wat er gaat gebeuren. De race is nog lang."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"