Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner hekelt Verstappen-uitspraken Wolff: "Waarom zou je dat in vredesnaam willen?"

Christian Horner heeft na de Grand Prix van China met verbazing op woorden van Mercedes-teambaas Toto Wolff gereageerd. Wolff stelde dat 'iedereen afwacht wat Max Verstappen gaat doen' en zet op die manier kwaad bloed bij Horner.

Horner China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De geruchten over de toekomst van Max Verstappen blijven maar aanhouden, ook na een dominante prestatie in China. Blijft de Nederlander bij Red Bull of gaat hij toch naar Mercedes? Toto Wolff heeft al vaker aangegeven dat hij Verstappen maar wat graag aantrekt en deed ook in Shanghai weer een duit in het zakje.

Wolff zei het volgende: "Zijn we in staat om Max te overtuigen? Ik denk niet dat het een kwestie van overtuigen is. Hij zal beslissingen nemen waarvan hij denkt dat ze goed voor hem zijn. En ik denk dat een paar factoren een rol spelen, maar hij is degene die daarna nog een aantal dominosteentjes zal laten vallen. Maar het is... iedereen wacht op wat hij gaat doen. Als ik Max zou zijn, dan zou ik in 2025 nog voor Red Bull rijden, omdat het de snelste auto is. Maar er zijn ook andere factoren..."

Natuurlijk kan een reactie van Christian Horner niet uitblijven. De teambaas van Red Bull wordt met de uitspraken van Wolff geconfronteerd en reageert verbaasd tegenover onder meer RacingNews365. "Ik moet goed nadenken wat ik nu ga zeggen. Hebben jullie met Max hierover gesproken? Het gaat in dit geval niet om papiertjes, want we weten dat hij een contract heeft tot en met 2028. Het gaat om hoe hij zich voelt in het team, de relatie met het team en hoe hij presteert."

Sneer

Horner kan het daarna niet laten om een sneer uit te delen. "Toto's probleem zit hem niet in de coureurs. Ik denk dat hij zich op andere dingen moet focussen en niet naar coureurs moet kijken die niet beschikbaar zijn. Ik weet niet hoe vaak ik dat nog moet zeggen. Ik ga me niet met iets bemoeien wat alleen wordt gecreëerd om onrust te veroorzaken. We staan nu voor Mercedes qua aantal zeges in het moderne tijdperk en het team is in vorm."

De Brit weet zeker dat Verstappen blijft. "Waarom zou je in vredesnaam dit team voor Mercedes willen inruilen? Zij zijn het derde team achter hun eigen klantenteams. Misschien moet Toto zich eens op het team focussen, in plaats van op de rijdersmarkt. Heb je al gehoord dat George Russell geen contract meer heeft na 2025? Misschien wil hij ook niet blijven in 2026. De markt blijft bewegen, maar ik kan je verzekeren dat er geen onduidelijkheid bestaat over waar Max Verstappen volgend jaar zal rijden."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco