© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner kan zijn ogen niet geloven: "Waanzinnig optreden van Max"

21 okt. 2018 22:20 René Oudman 3 reacties
Van tevoren had Red Bull-teambaas Christian Horner zijn geld waarschijnlijk op Daniel Ricciardo gezet, voor wat betreft een podiumplaats in de Grand Prix van de Verenigde Staten. Na 56 ongekend spannende raceronden was het echter Max Verstappen - de als achttiende (!) gestarte Max Verstappen - die een podiumplek voor Red Bull versierde.

Kort achter Kimi Raikkonen, die voor de eerste keer in vijf en een half jaar een Formule 1-race won, kwam Verstappen als tweede over de eindstreep. De Nederlander hield polesitter Lewis Hamilton achter zich en was daardoor mede verantwoordelijk voor het uitstellen van het kampioensfeest van de Brit.

Horner was dolblij na de Amerikaanse Grand Prix: "Het is briljant! Max reed in de eerste ronde van plek achttien naar plek negen! Bovendien is hij vandaag vóór de polesitter geëindigd. Max kon in de slotfase zelfs meestrijden om de overwinning." De Red Bull-teambaas denkt dat Verstappen had kunnen winnen, als Hamilton hem niet had aangevallen. "Daardoor moest hij verdedigen, dat gaf Raikkonen ruimte."

Waar de wenkbrauwen van Horner met name van overeind gaan, is het leven wat nog in de Pirelli's van Verstappen zat. De Nederlander, die op softs was gestart, kwam na 24 ronden binnen voor supersofts. Op die compound reed hij de race ook uit. "Alle modellen in de simulator wezen uit dat het niet mogelijk was om de wedstrijd uit te rijden, maar Max deed het gewoon", jubelt Horner.

"Net als in Spanje, net als in Oostenrijk kreeg Max het voor elkaar om de banden in leven te houden. Hij reed een ongelooflijke race." Waar Verstappen het feestvarken was, daar kon Daniel Ricciardo wederom geen mooi resultaat scoren. De Australiër viel uit met een mechanisch probleem. "Het is onzettend zonde voor Daniel. We zullen zijn nieuwe werkgever even aankijken of er voor Mexico nieuwe onderdelen moeten worden gemonteerd."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen