Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Red Bull-medelijden met verliezend Mercedes: "We voelen Toto zijn pijn"

Red Bull-teambaas Christian Horner weet hoe 'pijn' het doet om niet meer voor de constructeurstitel te kunnen vechten. Hij leeft dan ook mee met Mercedes-teambaas Toto Wolff.

Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na jaren van dominantie is het jaar 2022 voor Mercedes een omslagpunt geweest. De Duitse renstal won acht constructeurstitels op rij, maar dit jaar ging die titel overtuigend naar Red Bull en moesten zij genoegen nemen met de derde plek. Het is nu dus aan de Duitse renstal, en Ferrari, om die dominantie van het Oostenrijkse team een halt toe te roepen.

Door Sky Sports werd aan Red Bull-teambaas Christian Horner gevraagd hoe zwaar het moet zijn voor Mercedes-teambaas Toto Wolff om dat te kunnen bewerkstelligen en hoe pijnlijk het moet zijn om niet meer het winnende team te zijn. De Oostenrijkse renstal moest namelijk acht jaar lang vechten om die titel af te kunnen pakken van de Duitse renstal.

Horner weet maar al te goed hoe dat voelt, want na vier jaren van dominantie aan het begin van de jaren '10 moest Red Bull in 2014 toekijken hoe Mercedes alles won.

"We voelden die zelfde pijn nadat onze dominante reeks ten einde kwam na 2013", begint Horner. "In 2014 waren we na de veranderingen in de reglementen nergens. Maar we bleven erin geloven. Je moet gefocust blijven op het doel."

"En veel mensen die nu bij ons werken, werkten toen ook bij ons in 2013. Vele nieuwe mensen zijn ondertussen bij ons komen werken. Iedereen bleef de focus houden op die uitdaging en het doel om weer in een winnende positie te komen. We hebben het vorig jaar gedaan en dit jaar zijn we een stap verder gegaan. Om weer die constructeurstitel te winnen na acht lange jaren is het bewijs van al onze toewijding en al ons geloof."

Ook interessant:

Verstappen laat zien waarom Perez altijd in zijn schaduw zal staan

Max Verstappen won dominant de GP van Abu Dhabi, terwijl Sergio Perez niet opgewassen was tegen Ferrari. In de nieuwste F1-podcast vellen Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel over alle gebeurtenissen in Abu Dhabi.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"