Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner legt uit waar Verstappen het verschil kan maken in Abu Dhabi

Christian Horner kijkt tevreden terug op de eerste vrije training in Abu Dhabi. Het circuit in de Emiraten is volgens de Red Bull-teambaas geen 'Mercedes-circuit' meer en de titelkandidaten hebben mogelijk gelijke kansen voor poleposition.

Nadat Max Verstappen de eerste vrije training voorafgaand aan de Grand Prix van Abu Dhabi afsloot als de snelste coureur, kan Christian Horner niet anders dan tevreden zijn. Hij ziet een aantal voor- en nadelen op het Yas Marina Circuit, waar de titelstrijd tussen Verstappen en Lewis Hamilton beslist zal worden. "De snelheid (van Mercedes, red.) op de lange rechte stukken is sinds de zomerstop echt gigantisch", zo trapt Horner af bij Sky Sports . "De tweede sector hier gaat een sector voor Mercedes zijn." Hier liggen de lange rechte stukken van het circuit, inclusief DRS-zones.

Red Bull-sector volgens Horner ook aanwezig

Naast de 'Mercedes-sector' is er ook een gedeelte van het circuit waar Red Bull en Verstappen het verschil kunnen maken. "De derde sector kan zomaar een Red Bull-sector worden", voorspelt Horner. "En de eerste sector is wat neutraler. Het wordt dus heel close tussen de auto's en tussen de twee coureurs, net zoals het hele jaar." Horner verwacht dan ook niet dat het gevecht tussen Verstappen en Hamilton minder spannend zal worden tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. Het moraal is hoog bij de Oostenrijkse renstal en na het zien van de eerste training is het personeel van Red Bull positief gestemd. Vrijdag om 14:00 uur komt de volgende testsessie voor de mannen tijdens de tweede vrije training.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'