Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Mercedes-motor nog altijd klasse apart'

Op het supersnelle circuit van Monza reed Mercedes naar een 1-2. Verrassend was het allerminst aangezien het team al jaren over verreweg de beste motor beschikt. Ondanks dat het Duitse team krampachtig probeerde om de druk dit seizoen weg te nemen, sloeg het keihard toe.

Voor de Renault en Honda aangedreven teams was de GP van Italië er een om snel te vergeten. Uitzondering op de regel was Daniel Ricciardo die naar een mooie vierde plaats reed. Red Bull-teambaas Christian Horner vond dat de GP van Italië wederom duidelijk maakte dat de Mercedes-motor nog altijd een klasse apart is. " Mercedes was heer en meester op dit circuit. Daarmee kunnen we ook gelijk een einde maken over de discussies omtrent de verschillen tussen de motoren. Het was een zeer dominant weekend van Mercedes." Voor aanvang van het F1-seizoen liet de FIA weten dat het de prestaties van de motoren gelijk wilde trekken. Er zou maximaal 0,3 seconde per ronde tijdverschil mogen zitten tussen de snelste en de langzaamste motor. Na enkele races kwam de FIA tot de conclusie dat de motoren van Mercedes, Ferrari en Renault nauwelijks voor elkaar onder doen. Alleen Honda zou achterlopen. Red Bull bestreed dit ten zeerste, maar de FIA gaf geen gehoor aan de klaagzang van Horner. Mede door het gebrek aan PK's kent het team een moeilijk seizoen.

Het goede tempo van Red Bull op Monza was een mooie opsteker. Voor aanvang van het GP-weekend werd er verwacht dat het team een kleurloos weekend door zou maken. " We presteerden met onze beide auto's zeer goed. In de regel verliep het uitstekend, doordat vermogen dan nauwelijks een rol speel. Onze racepace was uiteindelijk erg sterk, waarbij wij de tweede snelste auto hadden." " Onze rijders lieten tijdens het weekend al duidelijk merken op welk vlak wij tekort schieten (motor red.), maar ons chassis presteerde uitstekend. Tijdens het aanremmen was de auto erg goed, de auto was stabiel en we wisten het maximale uit de banden te halen."

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024