Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner 'net op tijd' tevreden met de prestaties van Perez

Het duurde een aantal races, maar Sergio Perez heeft zijn vorm binnen Red Bull gevonden. Teambaas Christian Horner is blij met de prestaties van de Mexicaan en legt uit dat de verbetering net op tijd kwam.

De eerste races van het seizoen waren lastig voor Sergio Perez. De verschillen tussen de nieuwe Red Bull-rijder en teamgenoot Max Verstappen waren groot, maar worden steeds kleiner. Christian Horner is zeer te spreken over de progressie van Perez, de Mexicaan harkt belangrijke punten binnen voor de kampioenschapsstrijd met Mercedes. "Zijn vertrouwen in de auto is duidelijk aan het groeien", laat de Red Bull-teambaas weten in de F1 Nations Podcast. Perez kreeg volgens Horner rustig de tijd om aan de RB16B te wennen. "Ik denk dat zijn auto niet zo makkelijk is om zomaar te begrijpen. Dat kostte hem wat tijd aan het begin van het seizoen."

Perez had hulp nodig met de RB16B

Nadat Perez drie races op rij op het podium stond, kan Horner tevreden zijn met zijn coureur. "Ik denk dat het allemaal gewerkt heeft", vervolgt hij. "Het is ons gelukt om hem op weg te helpen met de set-up en natuurlijk het belangrijkste, zijn vertrouwen in de auto. Ik denk dat hij daar steeds beter inkomt. "Hij gelooft meer in wat hij kan doen en dat kwam net op het juiste moment. We hebben hem nu namelijk hard nodig in de komende vier races." Met slechts één WK-punt tussen Mercedes en Red Bull in de constructeursstand van 2021 kan Perez het verschil maken in de titel. De Mexicaan vierde in het coureurs-WK, twintig punten achter de nummer twee van Mercedes, Valtteri Bottas.

Viaplay
x
Max Waarom Verstappen concurrentie kan declasseren tijdens GP China