Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Horner onthult gesprek tussen Verstappen en Norris na clash in Oostenrijk

Max Verstappen en Lando Norris wisten de schijnwerpers op zich gericht na de Grand Prix van Oostenrijk. Ze clashten met elkaar in de slotfase van de race. Inmiddels hebben de twee elkaar weer gesproken, zo vertelt Red Bull-teambaas Christian Horner.

XPB 1289720 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het ging na afloop van de Grand Prix van Oostenrijk lang over de clash tussen Max Verstappen en Lando Norris. De twee vonden elkaar in de afgelopen races al vaker op de baan, maar tot nu toe ging dat altijd zonder contact. Maar in Oostenrijk raakten de twee kemphanen elkaar wel en dat liep vooral voor Norris slecht af. Verstappen werd nog vijfde, maar de Brit moest de auto al snel binnen zetten en viel zo uit.

Een gesprek zat er direct na de race nog niet in, zo zei Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Niet op dit moment, maar als de tijd rijp is." Maar ondertussen lijken de twee coureurs weer tot bedaren te zijn gekomen, want een gesprek heeft inmiddels al plaatsgevonden, zo vertelt Red Bull-teambaas Christian Horner. "Ik heb begrepen dat ze al hebben gesproken, ik denk niet dat er een probleem is", zo zegt de Brit tegenover Sky Sports News

"Zeker van Max' zijn kant zal hij niet veranderen. Er is een element, denk ik, dat Lando leert hoe hij tegen Max moet racen en dat zijn ze aan het ontdekken. Het is onvermijdelijk dat er dichter bij elkaar wordt geracet tussen de twee, omdat de auto's de komende races zo dicht bij elkaar lijken te liggen."

Horner vervolgt: "Max is een harde racer. Hij is waarschijnlijk een van de hardste racers op de baan en iedereen weet dat als je tegen Max moet racen, hij net zoveel zal geven als hij krijgt."

Ook interessant:

Verstappen en Norris trekken conclusie: vriendschap in F1 een illusie

Natuurlijk gooien we in dé F1-podcast de schuldvraag nog maar eens op. Hoe kijken de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk naar het gebeuren tussen Max Verstappen en Lando Norris op de Red Bull Ring, zowel op als naast de baan?

Bekijk je podcast liever op YouTube, klik dan hier!

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'