Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner ontkent veelgehoord gerucht over vertrek Newey

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft voor het eerst op het aanstaande vertrek van Adrian Newey gereageerd. Volgens de Brit waren er geen problemen en zat dit besluit er al aan te komen.

Newey Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het aanstaande Red Bull-vertrek van Adrian Newey houdt de gemoederen bezig. Vooral over de reden van zijn besluit wordt veel gespeculeerd, mede omdat het de afgelopen tijd rommelde binnen het team. Christian Horner werd vrijgesproken in een onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag, maar toch is het nog altijd onrustig. Horner ontkent in een eerste reactie op het nieuws dat dat invloed heeft gehad op Newey's besluit. Eerst steekt hij een lofzang op.

"Adrian heeft een fantastische carrière tot nu toe", stelt Horner tegenover Sky Sports. "Hij is flink bezig geweest de afgelopen 30 jaar, eerst zeven jaar bij Williams en daarna zeven jaar bij McLaren. Maar de beste periode kwam in de twintig jaar dat hij voor ons heeft gewerkt. Ik denk, ook na gesprekken met hem, dat hij het gevoel heeft dat het het juiste moment is om opzij te stappen en vrijaf te nemen. Het team presteert op hoog niveau en is in goede vorm. Wel werkt Adrian nog aan de hypercar. Hij is een geweldige engineer en ik ga vooral het kameraadschap missen."

Maar het heeft dus niets te maken met de perikelen binnen het team? "Nee, absoluut niet. Ik denk dat dit er al een tijdje aan zat te komen. Er waren twaalf maanden geleden al gesprekken of het tijd was dat Adrian opzij zou stappen. Ik weet dat het al eventjes in zijn hoofd speelt en het is iets waar we al rekening mee hebben gehouden in het plan. En hoe mooi is het om te stoppen na zo'n geweldige periode? Hij stapt opzij en verlaat het bedrijf nog niet, op het moment dat we op de toppen van onze kunnen presteren. We zijn wel verdrietig dat hij weggaat (in 2025 red.). Hij was een groot onderdeel van ons team."

Weet Horner al of Newey naar een ander team verkast? "Ik denk dat hij eerst vrij neemt. Adrian is 65 jaar en kan nu wat tijd doorbrengen met zijn vrouw en familie. Dat wil hij ook graag. Wie weet of hij een nieuwe uitdaging aan wil gaan in de Formule 1? Ironisch genoeg haatte hij altijd regelwijzigingen en die van 2026 zijn uniek. Het gaat om het chassis én de motor. We leven ook in een andere wereld met de budget cap en alle restricties."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Miami 2024

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco