Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Alexander Albon

Horner op de bres voor Albon: "Hij wordt juist steeds beter"

Na afloop van de Grand Prix van Stiermarken ontstond er een storm van kritiek op Alexander Albon. De Red Bull-coureur wist allesbehalve in het spoor van teamgenoot Max Verstappen te blijven. Christian Horner neemt het op voor zijn pupil, die het volgens hem gewoon prima doet.

Albon Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Met een pitstop meer eindigde Max Verstappen de Grand Prix van Stiermarken afgelopen zondag alsnog met een ruime voorsprong voor teamgenoot Alexander Albon. Qua rondetijd moest de tweede Red Bull-coureur zeker aan het begin van de race veel toegeven op zijn Nederlandse teamgenoot. Volgens Christian Horner was het verschil gewoon uit te leggen en doet Albon het momenteel prima.

"Laten we ten eerste even terugdenken aan de eerste race van het seizoen, toen Albon een sterk weekend kende en hij zelfs met Hamilton in gevecht ging. Het laat zien hoe kort het geheugen is van de mensen in de Formule 1-wereld en dat ze dingen snel vergeten", zo stelt Horner vast in zijn terugblik op het Oostenrijkse tweeluik.

"Ik kreeg veel vragen over de racepace van Alex, maar tijdens zijn eerste stint waren we bezorgd over mogelijke blaarvorming op zijn rechter voorband. Daarom moest hij zijn snelheid meer managen, zodat hij het uit kon zingen tot de ronde waarin we onze pitstop hadden gepland."

"Dat betekende dat hij in moest leveren ten opzichte van de auto's voor hem, maar zodra hij de pitstop maakte en switchte naar de medium band, had hij de snelheid meteen weer te pakken. Als je naar de analyse van de data kijkt, dan zie je dat Alex toen slechts een tiende van een seconde toegaf op Bottas, die op zijn beurt op Max aan het jagen was. Bovendien hield hij Perez op geweldige wijze achter zich", aldus Horner.

Niet alleen op de baan is de Red Bull-teambaas tevreden over Albon, ook naast de baan maakt de coureur indruk. "Zijn feedback is erg goed en hij en Max werken goed samen. Dat stelt ons ertoe in staat om verschillende dingen te proberen met de twee bolides en ze vervolgens met elkaar te vergelijken, iets wat we ook in Oostenrijk precies zo hebben gedaan."

"Nu hij meer ervaring krijgt, wordt Alex steeds beter. Hij heeft een goed autogevoel en snapt hoe de auto zich gedraagt, iets dat erg aanmoedigend is. We willen allemaal dat hij slaagt bij Red Bull. Laten we bovendien niet vergeten dat hij pas elf races heeft gereden bij dit team, terwijl Max momenteel bezig is aan zijn zesde seizoen."

"Alex heeft veel geleerd van de afgelopen race, dus ik denk niet dat hij zich rot moet voelen, op wat voor manier dan ook. Hij heeft afgelopen zondag zijn beste raceresultaat geëvenaard en hij heeft een mooi aantal WK-punten gescoord voor het team", aldus de lovende Horner.

Forbidden

Weddenschappen Alexander Albon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

10 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto