Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Red Bull en Mercedes waren ook achter de schermen verwikkeld in politieke oorlog

Christian Horner vertelt hoe hij en Toto Wolff vorig jaar niet alleen in de media, maar ook achter de schermen elkaar een loer probeerden te draaien. Red Bull en Mercedes waren namelijk verwikkeld in een felle politieke strijd over van alles en nog wat.

Wolff Horner Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Christian Horner gaat vol goede moed het nieuwe jaar in. Terugblikkend op de titel van Verstappen, en het maar net mislopen van de titel bij de constructeurs, vertelt hij wat hij allemaal heeft geleerd tijdens het zenuwslopende jaar 2021.

"Ik heb geleerd dat alles mogelijk is", zo steekt hij in gesprek met onder meer RacingNews365 filosofisch van wal. "Als je een jaar geleden had gezegd dat we in Abu Dhabi op gelijke hoogte in het kampioenschap van de coureurs stonden en nog een kleine kans maakten in het kampioenschap van de constructeurs, nadat Mercedes in 2020 nog had gedomineerd met misschien wel hun beste auto ooit, dan had niemand je geloofd."

Honda speelde daarin ook een belangrijke rol, benadrukt Horner. "We hadden er alles aan gedaan om uiteindelijk in die positie te verkeren, dus ik denk dat het laat zien dat als je ergens in gelooft, je de juiste mensen hebt en tot het maximale pusht, je mooie dingen kan bereiken. Honda mogen we ook heel dankbaar zijn. Het is jammer dat we afscheid moeten nemen, want ze hebben in 2021 een sleutelrol gehad. Het was een fenomenaal jaar."

Politieke strijd met Mercedes

Niet alleen op de baan, maar ook naast de baan woedde er een felle strijd tussen Red Bull en Mercedes. Het team van Lewis Hamilton klaagde (onder meer) over achtervleugels, pitstops en bandendruk en aan het einde van het jaar was het het team van Max Verstappen dat andersom haar pijlen richtte op de auto van Mercedes. De achtervleugel en de motor van het team lagen toen onder een vergrootglas.

Wat de media en alle fans echter niet doorhadden, was dat de twee kampioenskandidaten achter de schermen ook in een politieke oorlog verwikkeld waren, zo vertelt teambaas Horner. "Het was een intens competitief jaar, zowel op als naast de baan. Bij Red Bull hebben we onder meer een motorafdeling opgezet en hebben we een heleboel personeel aangetrokken dat bij Mercedes werkte", zo wrijft hij het er nog eens in.

"Er is ook enorm veel gelobbyd, vooral aan het begin van het jaar. Over de nieuwe regels (die in het nadeel bleken te zijn van Mercedes en dus in het voordeel van Red Bull, red.) en de legaliteit van de nieuwe regelgeving. Er zijn verdomd veel dingen waar jullie (de media) niet eens weet van hebben. Het is echt intens geweest, echt zwaar", aldus Horner.

Ook interessant:

F1-toekomst Hamilton hangt af van FIA-onderzoek na titel Verstappen

Naar verluidt stelt Lewis Hamilton keiharde eisen aan de FIA over een onderzoek naar de controversiële titelwinst van Max Verstappen.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Dakar Rally 2022 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Waarom Ocon verwacht dat hij spoedig de nieuwe concurrent van Verstappen is