Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Christian Horner

Horner: "Red Bull voor eerst in jaren niet de favoriet voor GP Monaco"

Jarenlang waren in de smalle straten van Monte-Carlo alle ogen gericht op het team van Red Bull, maar voor deze editie kruipt het team in de rol van underdog.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Reden voor de underdogpositie is de dominantie van Mercedes dit seizoen. Iets dat niet nieuw is in de Formule 1, aangezien de Duitsers de sport al vijf jaar domineren. Dit jaar is het verschil ten opzichte van voorgaande jaren dat Lewis Hamilton en Valtteri Bottas niet alleen de beschikking hebben over een beresterke motor, maar ook over het beste chassis.

Teambaas Christian Horner erkent dat de W10 van de Duitse concurrent momenteel beter is dan de RB15 van Red Bull. De derde sector op het circuit van Barcelona, waar normaliter Red Bull heerste, was in deze editie het domein van Mercedes: "Ze hebben uitstekend werk verricht om meer performance uit de auto te halen in dat deel van het circuit", laat Horner weten in gesprek met onder meer RacingNews365.

"Ik denk dat wij nog niet optimaal presteren en nog niet staan waar we willen staan met deze nieuwe reglementen en banden. Het weekend in Spanje was een stap voorwaarts en hopelijk volgen er nog meerdere."

Het stratencircuit van Monaco vormt een vreemde eend in de bijt. Het circuit is het langzaamste van de Formule 1-kalender en mechanische grip en downforce zijn zeer belangrijk. Gebieden waarin Red Bull jarenlang uitblonk, maar Horner dicht de favorietenrol nu toe aan Mercedes.

"Zij zijn de benchmark. Er is geen twijfel over mogelijk dat zij momenteel de beste auto hebben. Onze taak is om Mercedes bij te halen", geeft een strijdlustige Horner ruiterlijk toe.

"Na vijf races hebben we twee podiumplaatsen met Honda gescoord, wat positief is. Onze motor presteert goed in de race en hopelijk komt er nog meer aan in de komende races", waarmee de Brit doelt op geplande motorupgrades van Honda.

2 reacties

    Analyse Vliegende start voor Verstappen, maar Mercedes oogt ook zeer snel