Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner sluit Red Bull-rijderswissel niet uit

Er staat veel te gebeuren bij Red Bull. Daniel Ricciardo moet zijn RB-zitje afstaan aan Liam Lawson en ook Sergio Perez staat onder druk. Christian Horner wijst het ideale Red Bull-scenario voor 2025 aan.

Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is onrustig bij Red Bull. De prestaties zijn snel minder geworden en Daniel Ricciardo werd per direct aan de kant geschoven na de Grand Prix van Singapore. Liam Lawson neemt het RB-zitje over, terwijl ook Sergio Perez onder druk staat bij de hoofdmacht. De Mexicaan beschikt, net als Max Verstappen, over een langdurig contract, maar moet beter presteren om zijn positie veilig te stellen.

Alle gebeurtenissen zorgen ervoor dat Christian Horner in de F1 Nation-podcast de vraag krijgt wat zijn ideale scenario voor 2025 is. Moet er iets veranderen of wil hij verder met de huidige coureurs bij de beide teams?

"Uiteraard dat Perez zijn vorm van het begin van het seizoen terugvindt en dat er niets hoeft te veranderen", vertelt Horner. "Maar we weten allemaal dat twee weken een lange termijn is in deze business."

Horner stelt zo dat de line-up zeker nog niet vaststaat. Hij wijst ook naar de kwaliteiten van Lawson én Yuki Tsunoda. "Vorig jaar sprong Liam in de auto en versloeg hij Tsunoda in Singapore en Japan. Hij was gelijk snel en we weten dat het een pittige racer is. We weten dat Liam zich goed kan aanpassen. De tests die hij dit jaar voor ons heeft gedaan in een Red Bull-auto, waren zeer bemoedigend."

"Bovendien weten we dat Yuki erg snel is", vervolgt Horner zijn verhaal. "Hij kan er een zeer goede ronde uitpersen en wordt steeds volwassener. Hij is geen rookie meer en zit in zijn vierde seizoen. Dat betekent dat hij veel ervaring heeft. Als we hem als referentiepunt nemen, weten we waar Ricciardo stond ten opzichte van Yuki. Het wordt heel interessant om te zien hoe Liam presteert in de laatste zes races."

Ook interessant:

De titelstrijd in de Formule 1 nadert de ontknoping. Max Verstappen moet in de laatste zes races een voorsprong van 52 punten verdedigen op Lando Norris, die steeds dichter naar de wereldkampioen toe kruipt. Maar Verstappen lijkt niet echt te kunnen rekenen op steun van Sergio Perez, toch?! Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x