Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner snapt helemaal niets van Mercedes: "Dat sloeg nergens op!"

Red Bull-teambaas Christian Horner snapt niets van de tactiek van Mercedes tijdens de Grand Prix van Monaco. Max Verstappen zat tussen de twee Mercedes-mannen in en kon uiteindelijk niks uitrichten. Voor Verstappen restte de zesde plek.

Horner MOnaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de eerste, chaotische start in Monaco gebeurde er eigenlijk vrij weinig op het smalle stratencircuit. Zo ook voor Max Verstappen, die als zesde de race begon en uiteindelijk ook op die positie finishte. Hoe kijkt teambaas Christian Horner naar de race van Verstappen?

"Na de tweede kwalificatierun in Q3 van zaterdag, verloren we waarschijnlijk drie plekken", zo vertelt Horner tegenover onder meer RacingNews365. "En je wist: daar waar je zou starten, zou je ook gaan finishen. Maar de auto is natuurlijk al het hele weekend lastig voor hem geweest en daar moeten we ons op concentreren. We krijgen later in het kampioenschap ook nog hobbelige banen met kerbstones. We moeten dus begrijpen wat zijn problemen zijn en dan kijken hoe we die kunnen oplossen."

Verstappen zat de hele race in de Mercedes-mangel. Horner snapt maar weinig van de tactiek. "Ik begreep de race van Mercedes niet echt. Het was een enorm conservatieve race van George, want om zoveel tijd op te geven en dan aan het eind van de race zo snel te gaan, dat sloeg eigenlijk nergens op. Maar ik denk niet dat het iets veranderd zou hebben. Ze gingen niemand inhalen, ze probeerden gewoon om de vijfde plaats te verdedigen."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Derde vrije training Formule 1 GP Spanje 2024