Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Horner sprak met Vettel over comeback bij Red Bull in plaats van Perez

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft in Hongarije toegegeven dat er wat gesprekken zijn geweest voor een terugkeer van Sebastian Vettel bij het team. De viervoudig wereldkampioen zou dan in de plaats van Sergio Perez zijn gekomen, maar Horner heeft zo zijn redenen waarom dit hem niet verstandig leek.

Vettel Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Voor het tweede seizoen op rij is Sergio Perez de trouwe teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull. Het was hiervoor even zoeken naar de juiste coureur naast de Nederlander, want avonturen met Pierre Gasly en Alexander Albon mislukten. Teambaas Christian Horner moet toegeven dat er ook met viervoudig kampioen Sebastian Vettel is gepraat.

Hij zou namelijk ook het stoeltje naast Verstappen kunnen hebben, al waren de gesprekken nooit in een vergevorderd stadium. Gepraat hebben Horner en Vettel wel degelijk, zo openbaart de Red Bull-teambaas bij Channel 4. "We hebben wat verkennende gesprekken gehad", bevestigt hij. "Maar het zou meer zoiets zijn als teruggaan naar je ex-vriendin.'

"De tweede keer zou dan nooit meer hetzelfde zijn als eerst", legt Horner uit. Vettel won al zijn kampioenschappen bij Red Bull en zet uiteindelijk na dit F1-seizoen een punt achter zijn carrière in de koningsklasse.

Horner zeer trots op samenwerking met Vettel

"Wat we samen hebben behaald is heel erg memorabel", looft Horner, terugblikkend op zijn periode samen met Vettel. "Wat samen is bereikt, dat is echt fenomenaal. Het blijft altijd onderdeel van onze geschiedenis en, weet je, we zijn ontzettend trots dat hij onderdeel is geweest van ons team."

Vettel won vier opeenvolgende wereldkampioenschappen, terwijl Red Bull de constructeurstitels ook veroverde. Na zijn periode bij Red Bull reed hij voor Ferrari en rijdt hij nu voor Aston Martin, waarna hij aan het einde van 2022 zal stoppen met racen in de F1.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team