Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner stipt hét moment aan waarop hij wist dat Verstappen klaar was voor promotie

Eigenlijk zou je elke stap van Max Verstappen richting de top van de Formule 1 als 'stormachtig' kunnen bestempelen. Maar wanneer had Red Bull-teambaas Christian Horner nou werkelijk door dat Verstappen de 'real deal' was?

Max Verstapen had weinig tijd nodig om vanuit de karts uiteindelijk bij Red Bull in de Formule 1 terecht te komen. In 2013 won hij alles in de karts, in 2014 maakte hij indruk in de Formule 3, in 2015 stond hij met Toro Rosso op de Formule 1-grid, om in 2016 vervroegd promotie te maken naar het eerste team. De Nederlander sloeg zo enkele gebruikelijke stappen op de ladder richting de Formule 1 over, maar zijn talent stond nimmer ter discussie. In gesprek met The Guardian spreekt Red Bull-teambaas Christian Horner uitgebreid over Max Verstappen en ook over het moment waarop hij wist: 'deze jongen is klaar voor het grote werk'. "Wat er echt uit sprong was zijn actie buitenom bij Felipe Nasr in Blanchimont (Spa-Francorchamps 2015, red.). Ik weet nog dat ik toen dacht 'dit is echt een hele dappere jongen, toegewijd en snel bovendien'. Dat seizoen liet hij al meteen zien een ster te zijn. Het was meteen duidelijk dat hij over een wonderbaarlijk talent beschikte." Er volgden echter meer momenten waarop Verstappen indruk maakte op Horner en die hem meer bij bleven dan andere momenten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan zijn eerste race voor Red Bull, die hij in Barcelona direct won. Hij hield de oprukkende Kimi Raikkonen in de Ferrari ronde na ronde van zich af: "Ik heb nooit zoiets gezien. Wat we die dag hebben gezien, was heel speciaal."

Horner: "Verstappen wil er altijd nóg meer uithalen"

Veranderde alles wat Verstappen aanraakte altijd in goud? Nee, zeker niet, weet ook Horner, die zag hoe hij in 2018 in de eerste races van het seizoen veel fouten maakte. Het gaf de jongeling echter wel de kans zijn veerkracht te etaleren: "Ik was heel open toen ik hem het volgende zei: "Je bent meer dan snel genoeg en je hoeft nu eenmaal niet elk gevecht in de eerste bocht al te winnen. Neem je tijd", aldus Horner, die vol spanning afwachtte hoe Verstappen in Canada terug zou keren: "Hij ging, nam de tijd om na te denken en toen hij zich in Montreal weer meldde, werkte hij met de precisie van een metronoom." Horner ziet in Verstappen iemand die zichzelf altijd zal blijven ontwikkelen, zonder als persoon te veranderen : "Hij staat er helemaal voor open om zichzelf op velerlei vlakken te pushen. Hij heeft altijd het idee dat ergens nóg meee uit te halen valt. Hij is overduidelijk de meest getalenteerde coureur die we ooit in één van onze auto's hebben gehad."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie