Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner stipt hét moment aan waarop hij wist dat Verstappen klaar was voor promotie

Eigenlijk zou je elke stap van Max Verstappen richting de top van de Formule 1 als 'stormachtig' kunnen bestempelen. Maar wanneer had Red Bull-teambaas Christian Horner nou werkelijk door dat Verstappen de 'real deal' was?

Verstappen horner WC
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstapen had weinig tijd nodig om vanuit de karts uiteindelijk bij Red Bull in de Formule 1 terecht te komen. In 2013 won hij alles in de karts, in 2014 maakte hij indruk in de Formule 3, in 2015 stond hij met Toro Rosso op de Formule 1-grid, om in 2016 vervroegd promotie te maken naar het eerste team. De Nederlander sloeg zo enkele gebruikelijke stappen op de ladder richting de Formule 1 over, maar zijn talent stond nimmer ter discussie.

In gesprek met The Guardian spreekt Red Bull-teambaas Christian Horner uitgebreid over Max Verstappen en ook over het moment waarop hij wist: 'deze jongen is klaar voor het grote werk'.

"Wat er echt uit sprong was zijn actie buitenom bij Felipe Nasr in Blanchimont (Spa-Francorchamps 2015, red.). Ik weet nog dat ik toen dacht 'dit is echt een hele dappere jongen, toegewijd en snel bovendien'. Dat seizoen liet hij al meteen zien een ster te zijn. Het was meteen duidelijk dat hij over een wonderbaarlijk talent beschikte."

Er volgden echter meer momenten waarop Verstappen indruk maakte op Horner en die hem meer bij bleven dan andere momenten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan zijn eerste race voor Red Bull, die hij in Barcelona direct won. Hij hield de oprukkende Kimi Raikkonen in de Ferrari ronde na ronde van zich af: "Ik heb nooit zoiets gezien. Wat we die dag hebben gezien, was heel speciaal."

Horner: "Verstappen wil er altijd nóg meer uithalen"

Veranderde alles wat Verstappen aanraakte altijd in goud? Nee, zeker niet, weet ook Horner, die zag hoe hij in 2018 in de eerste races van het seizoen veel fouten maakte. Het gaf de jongeling echter wel de kans zijn veerkracht te etaleren: "Ik was heel open toen ik hem het volgende zei:

"Je bent meer dan snel genoeg en je hoeft nu eenmaal niet elk gevecht in de eerste bocht al te winnen. Neem je tijd", aldus Horner, die vol spanning afwachtte hoe Verstappen in Canada terug zou keren: "Hij ging, nam de tijd om na te denken en toen hij zich in Montreal weer meldde, werkte hij met de precisie van een metronoom."

Horner ziet in Verstappen iemand die zichzelf altijd zal blijven ontwikkelen, zonder als persoon te veranderen: "Hij staat er helemaal voor open om zichzelf op velerlei vlakken te pushen. Hij heeft altijd het idee dat ergens nóg meee uit te halen valt. Hij is overduidelijk de meest getalenteerde coureur die we ooit in één van onze auto's hebben gehad."

Ook interessant:

Verstappen moet Mercedes méér vrezen dan Ferrari op weg naar nóg meer records

Red Bull stond in Mexico in de spotlights. Vanwege de straf voor het overschrijden van de budgetcap, vanwege het boycotten van Sky Sports en vanwege het dominante optreden van Verstappen. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken alles in de nieuwe aflevering van de RN365 Formule 1-podcast.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

8 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"