Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner tast in het duister na tegenvallende Red Bull-kwalificatie

Red Bull leek goed op weg te zijn tijdens de kwalificatie in Bakoe, maar op het moment van de waarheid was de concurrentie toch sterker. Teambaas Christian Horner snapt niet hoe dat kan, maar stipt wel een positief punt aan.

Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen en Sergio Perez leken, na een tegenvallend weekend in Monza, weer goed op weg te zijn tijdens de drie vrije trainingen in Bakoe. Verrassende rondetijden zaten er nog niet in, maar de beide heren konden prima mee met de concurrentie. Tijdens het begin van de kwalificatie leken ze die lijn door te kunnen trekken, maar in Q3 zag het er ineens heel anders uit.

Perez pakte uiteindelijk P4 en was sneller dan Verstappen, die uiteindelijk genoegen moest nemen met P6. Een teleurstellend einde van een sessie die er in het begin nog zo veelbelovend uit leek te zien, maar waar ligt dat precies aan? Red Bull-teambaas Christian Horner kan de vinger nog niet op de zere plek leggen, maar probeert vooral naar de positieve punten te kijken.

Tegenover Viaplay blikt hij terug op het einde van de kwalificatie. "Het was gewoon een onsamenhangend geheel tijdens Q3. De balans van de auto zag er in Q2 nog prima uit en Max was er toen ook echt blij mee, maar helaas was die balans weer verdwenen tijdens onze rondjes in Q3. We moeten nog onderzoeken hoe dat precies kon gebeuren."

"Sergio had ook nog last van blokkerende banden aan het einde van de eerste sector en dat kostte hem waarschijnlijk twee tienden, dus ik denk wel dat hij een beter rondje neer had kunnen zetten. Maar dit is wel een baan waar je in principe makkelijk in kan halen, dus deze startposities zijn niet het einde van de wereld. Maar we hebben hier nog nooit op pole gestaan, dus dat is helaas een record dat we niet hebben verbroken."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"