Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner verklaart zorgen Verstappen op de radio

Max Verstappen was vooral in het eerste gedeelte van de race in Canada niet tevreden met zijn auto. Christian Horner verklaart nu waar de feedback van de Nederlander vandaan kwam.

Verstappen Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen won zondag alweer voor de derde keer op een rij de Grand Prix van Canada. Deze overwinning kwam echter zeker niet gemakkelijk tot stand. De wisselende omstandigheden creëerden een zeer vermakelijke race, waarin de coureurs diep moesten gaan. Toen de baan eenmaal begon op te drogen, kreeg Verstappen met problemen aan zijn RB20 te maken. 

Volgens Christian Horner waren die problemen vrij logisch te verklaren, zo vertelt hij in gesprek met onder meer RacingNews365: "Ik denk dat waar hij naar refereerde de stijfheid van de auto was. Toen het circuit begon op te drogen, werden de auto's natuurlijk sneller en gingen ze meer de kerbstones gebruiken. Dus ik denk dat we begrijpen wat het probleem was."

Verder looft Horner het doorzettingsvermogen van zijn Nederlandse topcoureur én de rest van het Red Bull-team. Volgens Horner was dit hét antwoord na de teleurstellende GP van Monaco: "Dit was een geweldige manier om te reageren op de race in Monaco van twee weken geleden. Om een race zoals deze te winnen voelt erg belonend en geeft een heerlijk gevoel. Deze overwinning van Max is zo verdiend."

"Als je kijkt naar zijn herstarts en hoe hij de omstandigheden naar zijn hand zet. Hij was weer op de toppen van zijn kunnen. Daarbij was de samenwerking met de pitmuur ook erg goed. Ik denk dat we strategisch de juiste keuzes hebben gemaakt en ook tijdens de race de juiste aanpassingen hebben gedaan. We hebben goed gereageerd op hetgeen dat om ons heen gebeurde, dus het voelt erg lekker om zo'n race te winnen."

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"