Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner verklaart zeer zwakke kwalificatiereeks van Perez

De titeldroom van Sergio Perez is, mocht die ooit hebben bestaan, helemaal verleden tijd. De Mexicaan staat na de Britse GP liefst 99 punten achter op Max Verstappen. In Silverstone eindige hij de race als zesde, nadat hij op zaterdag een uitermate zwakke kwalificatie afwerkte.

Perez Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen domineert de Formule 1, waarbij hij vijf weekenden op rij perfect afwerkte door de pole en zege te behalen. Teamgenoot Sergio Perez wist in Groot-Brittannië daarentegen voor de vijfde maal op rij Q3 niet te behalen.

Vanuit de achterhoede knokte hij zich naar een zesde positie, maar daarmee zag hij teamgenoot Verstappen wederom een mokerslag uitdelen in de titelrace - voor zover daar nog van gesproken kan worden.

Teambaas Christian Horner analyseert in gesprek met onder meer RacingNews365 de situatie rondom Perez.

"Sommige van zijn inhaalacties in de race, met name die op Carlos Sainz in Stowe, waren zeer indrukwekkend. Met zijn pace in de laatste stint zat hij er goed bij. Het is frustrerend voor hem dat hij zich steeds naar voren terug moet knokken."

"Hij moet zijn kwalificaties op de zaterdagen voor elkaar krijgen. Als team proberen we hem daarbij zo goed mogelijk te helpen."

Horner heeft wel een verklaring waarom het met Perez niet meer wil vlotten tijdens de kwalificaties: "Ik denk dat het, net als bij alle sporten, voor 90% in het hoofd zit. Hij heeft gewoon een goede run nodig."

"We staan nog steeds tweede in het WK en hij heeft zijn voorsprong op Fernando Alonso uitgebreid. We moeten wel zorgen dat we het potentieel van beide auto's benutten", aldus Horner die zijn coureur zoveel mogelijk probeert te steunen.

Red Bull wil Perez helpen

Voor Red Bull is het niet goed dat er een coureur domineert, terwijl de andere grote moeite heeft om op het podium te finishen. In de laatste vijf races, allen gewonnen door Verstappen, stond Perez slechts éénmaal op het podium.

Horner denkt te weten wat Perez nodig heeft: "Ik denk dat hij het type persoon is die een arm om zijn schouder nodig heeft. We proberen hem te helpen, dat is wat we doen. We steunen hem, we weten wat hij kan. Hij zal zijn vorm hervinden en we helpen hem daarbij om dat zo snel als mogelijk te doen."

De Red Bull-teambaas wil nog niet hardop spreken van frustraties binnen Red Bull, maar herhaalt min of meer de woorden van Helmut Marko: het moet beter.

"We haalden een een-twee in de sprintrace vorige week en een een-drie. Je streeft altijd naar perfectie en kijkt waar het beter kan. Dit hoort erbij, we kijken er nu naar hoe we Checo ook op zaterdag kunnen laten presteren zoals hij op zondag doet."

Ook interessant:

Red Bull zonder Verstappen bij lange na niet zo dominant

De F1 GP van Groot-Brittannië was een prooi voor Verstappen, maar eigenlijk ook voor McLaren. Is dat team terug? En hoe beoordelen Coronel, Dimmers en Mosterdijk het optreden van de Red Bull-coureurs die toch al onder het vergrootglas lagen?

Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2023 RN365 Nieuwsdossier

20 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team