© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner: "Verstappen legt de lat hoog voor Gasly"

02 nov. 2018 15:00 Jan van der Burgt 2 reacties
Pierre Gasly debuteert volgend jaar naast Max Verstappen voor Red Bull Racing. De Fransman is de eerste die de stap maakt naar Red Bull's hoofdmacht sinds Max Verstappen. Die debuteerde destijds op onnavolgbare wijze.

Max Verstappen ging in 2016 direct met de overwinning in de Grand Prix van Spanje aan de haal. Een beter debuut is niet denkbaar en dus wordt het voor Pierre Gasly niet makkelijk om in de voetsporen te treden van de Nederlander, die afgelopen weekend zijn totaal aan overwinningen naar vijf wist te trekken.

Red Bull-teambaas Christian Horner tempert in gesprek met Motorsport.com echter de verwachtingen: "Het zou niet eerlijk zijn om van Gasly direct te verwachten dat hij het Verstappen lastig kan maken, dat zal een enorme uitdaging zijn. We moeten hem de tijd gunnen om hem aan het team te laten wennen."

Ondanks dat Horner geen wonderen verwacht van Gasly, denkt hij wel dat de GP2-kampioen van 2016 klaar is voor de volgende stap: "Hij heeft dezelfde weg doorlopen als Max Verstappen. Hij is het grootste talent van dit moment en verdient een kans. We denken dat hij er helemaal klaar voor is."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen