Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nico Hulkenberg

Hulkenberg bedankt twee personen in het bijzonder na vertrek Haas

Nico Hulkenberg gaat Haas verlaten. De Duitser gaat in 2025 aan de slag bij Stake F1 Team, dat in 2026 overgaat in Audi F1 Team.

Hulkenberg Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nico Hulkenberg is Haas erg dankbaar voor de kans die hij gekregen heeft. De Duitser kreeg in 2023 namelijk een nieuwe kans in de Formule 1, nadat hij in 2020 afscheid nam van de koningsklasse. Hij keerde nog wel een enkele keer terug voor een invalbeurt, maar Haas besloot hem in 2023 weer een kans te bieden naast Kevin Magnussen.

De 36-jarige coureur heeft nu een contract voor meerdere jaren getekend bij Stake F1 Team, wat in 2026 omgedoopt gaat worden tot Audi. Hij heeft in het verleden al eens eerder voor Sauber gereden. "Ik ben blij en vereerd om in 2025 terug te keren bij Stake F1 Team KICK Sauber en om de wereldwijde Duitse autofabrikant en technologiepionier AUDI te vertegenwoordigen op weg naar de Formule 1 in de toekomst", laat de Haas-coureur in een post op Instagram weten.

"Het is een groot project met grote ambities en een enorme uitdaging, een uitdaging waar ik erg naar uitkijk. Uit de gesprekken met Andreas Seidl en Oliver Hoffmann sprak veel vertrouwen en werden gekenmerkt door veel waardering en wederzijds begrip met betrekking tot de gemeenschappelijke doelen."

In hetzelfde bericht bedankt de Duitser twee personen bij Haas in het bijzonder. "Ik wil het hele Haas F1 Team bedanken, in het bijzonder Gene (Haas, red.) en Guenther (Steiner, red.), omdat ze 1,5 jaar geleden hun vertrouwen in mij stelden en een comeback in de Formule 1 mogelijk maakten. Ik zal er in de resterende 19 races alles aan doen om zo succesvol mogelijk te zijn", zo sluit hij af.

Bekijk het Instagram-bericht hieronder en laat je mening achter in de poll of dat Audi de juiste keuze heeft gemaakt met Hulkenberg!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"