Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Hulkenberg en Magnussen reageren op plotseling vertrek Steiner, F1-fans fileren Haas

Nico Hulkenberg en Kevin Magnussen hebben vanaf heden een nieuwe teambaas. Guenther Steiner werd woensdag namelijk op straat gezet door teameigenaar Gene Haas. Ayao Komatsu neemt zijn taken over. De twee coureurs bedanken Steiner voor zijn bewezen diensten, terwijl de gemiddelde Formule 1-fan verbouwereerd achter blijft.

Steiner Hulkenberg Magnussen Fittipaldi 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Deze week moesten Haas-coureurs Nico Hulkenberg en Kevin Magnussen vernemen dat de man die hen had aangesteld, Guenther Steiner, het team per direct zou verlaten. De twee vinden het jammer en bedanken hun teambaas voor de bewezen diensten.

"Bedankt, Guenther. Bedankt dat je me in 2017 meenam in dit avontuur en bedankt dat je me in 2022 wederom in de armen sloot. Het was leuk, tevens enorm uitdagend - maar nooit saai! So long en al het beste toegewenst", aldus de Deen via zijn social media-kanalen.

Hulkenberg

Nico Hulkenberg kende Steiner jarenlang als teambaas van rivaliserende teams, maar begin 2023 werd hij aangesteld als Haas-coureur ter vervanging van Mick Schumacher. Hulkenberg bedankt zijn afzwaaiende teambaas voor het laatste kalenderjaar.

"Bedankt, Guenther. Bedankt voor je vertrouwen, je vriendschap en de kans om weer te mogen racen in de Formule 1. Je bent me er zeker eentje! Ik wens je al het beste voor de toekomst", aldus de Duitse coureur.

F1-fans verbolgen

Op het internet stromen de reacties op het vertrek van Steiner binnen. Duidelijk is dat de Italiaan een populaire man is. Het merendeel van de reaguurders op de verschillende social media-sites veroordelen Haas.

Steiner zou het enige leuke aan het team zijn geweest, dat nu 'zonder ziel' zit, zo laat een fan optekenen. Een andere fan hekelt teameigenaar Gene Haas, die de hand te veel op de knip zou houden en Steiner daar nu voor de schuld geeft.

Ook het merendeel van de lezers van RacingNews365 vindt het geen goede keuze van Haas. Op het moment van schrijven is 53,5% het oneens met de beslissing, 28,5% kan zich wel vinden in de beslissing en een kleine 18% heeft geen mening.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Toekomst Newey's manager hint op zijn volgende stap na Red Bull-vertrek