Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

"Indianapolis op zijn vroegst in 2022 gastheer van Formule 1-race"

In Amerika worden serieuze pogingen ondernomen om Indianapolis terug te krijgen op de Formule 1-kalender. Die terugkeer zou niet voor 2022 zijn beslag kunnen krijgen.

Dat meldt de Amerikaanse website Racer. IndyCar-teambaas Roger Penske, in de jaren 70 nog enkele jaren met een renstal in de F1 actief, probeert Liberty Media te verleiden om The Brickyard naast Austin op de kalender te krijgen.

"Mijn zoon Greg heeft Chase Carey ontmoet en de afgelopen weken een aantal voorbereidende gesprekken gevoer", vertelt Roger Penske aan Racer. "Is het tijd om opnieuw naar een F1-race te kijken? Ik weet nog niet of de economie meewerkt, en we hebben te maken met corona, maar een eventuele terugkeer zou niet voor 2022 zijn beslag kunnen krijgen."

Eerder was de zogenoemde ‘road course’ van Indianapolis van 2000 tot en met 2007 gastheer voor de Grand Prix van Amerika. De edities tot en met 2004 verliepen zeer succesvol, maar na het bandendebacle in 2005 waarbij alle Michelin-teams van de start af moesten zien, daalde de populariteit van de race in Indianapolis dramatisch. De editie van 2007 betekende overigens het Formule 1-racedebuut van Sebastian Vettel bij BMW-Sauber, die prompt in de punten eindigde. De jonge Duitser verving destijds de geblesseerde Robert Kubica.

Behalve Indianapolis onderneemt Miami ook al enige tijd pogingen om een Formule 1-Grand Prix te organiseren. Inwoners van de stad in Florida zijn echter niet onverdeeld enthousiast.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde