Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
IndyCar Series

Breaking: Indy 500 uitgesteld vanwege noodweer

De Indy 500 wordt op een later tijdstip gereden. De start stond gepland voor 18:45 uur Nederlandse tijd, maar hevige regenval heeft de organisatie te doen besluiten de start uit te stellen.

Veekay Indy 500
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ed Carpenter Racing

Op het moment van schrijven is er een enorm buienfront op weg naar de Indianapolis Motor Speedway en daarom heeft de organisatie besloten de Indy 500 van 2024 tot nader order uit te stellen Op ovals wordt in Amerika immers nooit gereden als de baan nat is, puur omdat dat met snelheden tot 380 kilometer per uur onverantwoord is. Een nieuw tijdstip is nog niet gecommuniceerd.

Vanwege de waarschijnlijkheid van onweer worden de pre-race activiteiten gestaakt en wordt het publiek opgedragen de tribunes te verlaten. De organisatie hoopt later op de (lokale) middag de race alsnog te starten als men kans ziet de baan droog te blazen.

De Nederlander Rinus VeeKay kwalificeerde zich als zevende voor de Indy 500 en hoopt na Arie Luyendyk de tweede Nederlander te worden die de illustere race op zijn naam weet te schrijven.

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"