Interlagos moet GP Brazilië mogelijkerwijs afstaan aan Rio

19 nov. 2018 18:00 René Oudman 1 reacties
De Grand Prix van Brazilië wordt nog tot en met het seizoen 2020 op het Autódromo José Carlos Pace in São Paulo, in de volksmond Interlagos genoemd, gehouden. Wat er daarna gaat gebeuren, is nog een raadsel. Braziliaanse media menen dat de Formule 1 wil verkassen.

Formule 1-supremo Chase Carey zou na de Braziliaanse GP van iets meer dan een week geleden, naar een andere grote stad in het Zuid-Amerikaanse land zijn gevlogen. De Amerikaan bracht een bezoek aan Rio de Janeiro.

In Rio werd tussen 1981 en 1990 de Grand Prix van Brazilië gehouden op het inmiddels gesloopte circuit van Jacarepagua. Een groot gedeelte van die baan werd omgeploegd om plaats te maken voor het Olympische dorp, wat in 2016 benodigd was.

Het doorgaans goed ingelichte medium Globo wist te melden dat Carey gezien was in Rio de Janeiro, kort na de Braziliaanse GP in Interlagos. De baas van de sport had laten weten dat de Cidade Maravilhosa, de wonderbaarlijke stad, een prachtige plaats zou zijn om een Formule 1-race te organiseren.

Zesenveertig keer stond de Grand Prix van Brazilië op het programma, op de tien bovengenoemde keren na vond de wedstrijd telkens plaats in São Paulo.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen