Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Interlagos moet veiligheid verbeteren van FIA na roofovervallen

De organisator van de GP van Brazilië heeft van de FIA een pakket aan maatregelen gepresenteerd gekregen waarmee de veiligheid kan worden verbeterd. Dat is volgens de FIA hard nodig, nadat er tijdens de afgelopen editie meerdere overvallen werden gepleegd op Formule 1 personeel.

Tijdens het weekend werden in ieder geval drie overvallen gepleegd. Een keer op personeel van Mercedes en twee keer op personeel van Pirelli. De bandenfabrikant voelde zich daardoor genoodzaakt de tweedaagse bandentest na afloop van de GP van Brazilië te annuleren.

De FIA besloot daarop de incidenten te onderzoeken en presenteerde woensdag de resultaten hiervan.

Zo moet de promotor van het evenement, die verantwoordelijk is voor de veiligheid op en rond het circuit, een externe veiligheidskundige inhuren om de situatie grondig te analyseren.

Daarnaast moeten er een aantal ‘simpele’ maatregelen worden getroffen, zoals het inrichten van een meldpost op het circuit en het verbeteren van de communicatie tussen de promotor, de politie, de lokale autoriteiten en de Formule 1.

De FIA heeft Interlagos naar eigen zeggen ‘dringend verzocht’ de maatregelen spoedig te implementeren, zodat de kans op ongeregeldheden tijdens de editie van de GP van Brazilië in 2018 een stuk kleiner is.

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto