© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Interlagos moet veiligheid verbeteren van FIA na roofovervallen

08 dec. 2017 08:29 Rik Alkema 0 reacties
De organisator van de GP van Brazilië heeft van de FIA een pakket aan maatregelen gepresenteerd gekregen waarmee de veiligheid kan worden verbeterd. Dat is volgens de FIA hard nodig, nadat er tijdens de afgelopen editie meerdere overvallen werden gepleegd op Formule 1 personeel.

FIA wil dat de veiligheid wordt opgeschroefd in Brazilië

Tijdens het weekend werden in ieder geval drie overvallen gepleegd. Een keer op personeel van Mercedes en twee keer op personeel van Pirelli. De bandenfabrikant voelde zich daardoor genoodzaakt de tweedaagse bandentest na afloop van de GP van Brazilië te annuleren.

De FIA besloot daarop de incidenten te onderzoeken en presenteerde woensdag de resultaten hiervan.

Zo moet de promotor van het evenement, die verantwoordelijk is voor de veiligheid op en rond het circuit, een externe veiligheidskundige inhuren om de situatie grondig te analyseren.

Daarnaast moeten er een aantal ‘simpele’ maatregelen worden getroffen, zoals het inrichten van een meldpost op het circuit en het verbeteren van de communicatie tussen de promotor, de politie, de lokale autoriteiten en de Formule 1.

De FIA heeft Interlagos naar eigen zeggen ‘dringend verzocht’ de maatregelen spoedig te implementeren, zodat de kans op ongeregeldheden tijdens de editie van de GP van Brazilië in 2018 een stuk kleiner is.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen