Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Interlagos moet veiligheid verbeteren van FIA na roofovervallen

De organisator van de GP van Brazilië heeft van de FIA een pakket aan maatregelen gepresenteerd gekregen waarmee de veiligheid kan worden verbeterd. Dat is volgens de FIA hard nodig, nadat er tijdens de afgelopen editie meerdere overvallen werden gepleegd op Formule 1 personeel.

Tijdens het weekend werden in ieder geval drie overvallen gepleegd. Een keer op personeel van Mercedes en twee keer op personeel van Pirelli. De bandenfabrikant voelde zich daardoor genoodzaakt de tweedaagse bandentest na afloop van de GP van Brazilië te annuleren. De FIA besloot daarop de incidenten te onderzoeken en presenteerde woensdag de resultaten hiervan. Zo moet de promotor van het evenement, die verantwoordelijk is voor de veiligheid op en rond het circuit, een externe veiligheidskundige inhuren om de situatie grondig te analyseren.

Daarnaast moeten er een aantal ‘simpele’ maatregelen worden getroffen, zoals het inrichten van een meldpost op het circuit en het verbeteren van de communicatie tussen de promotor, de politie, de lokale autoriteiten en de Formule 1. De FIA heeft Interlagos naar eigen zeggen ‘dringend verzocht’ de maatregelen spoedig te implementeren, zodat de kans op ongeregeldheden tijdens de editie van de GP van Brazilië in 2018 een stuk kleiner is.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'