Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Internationale media staan perplex van 'Mad-Max' Verstappen: "Hij zet iedereen voor lul"

Max Verstappen heeft met overmacht de GP van Miami gewonnen door acht auto's in te halen en zijn teamgenoot in gelijk materiaal ruimschoots te verslaan. In de internationale media is iedereen dan ook verbijsterd over het dominante optreden van de Nederlander.

Van P9 naar P1. Alsof zijn concurrenten er niet reden sneed Max Verstappen als een warm mes door de boter. Iedereen, inclusief teamgenoot Sergio Perez, moest eraan geloven. In de internationale media is iedereen lovend over de prestaties van de regerend kampioen.

"Een prachtig herstel vanaf de negende plek, om zo Sergio Perez te verslaan", zo schrijft het Britse Sky Sports. "Een fout in de kwalificatie van Verstappen gaf Checo een kans om de overwinning en de leiding in het kampioenschap te pakken, maar de Nederlander produceerde een sprankelende overwinning. Tot aan Q3 was hij van een ander niveau en dat niveau keerde in de race weer terug. Een foutloos optreden."

De BBC zag ook hoe Verstappen met speels gemak de overwinning pakte. "Een statement van Verstappen. Hij was vastberaden om na het verlies in Azerbeidzjan de zege te pakken. Hij sneed door het veld heen met gemak. Een race van een kampioen. De kampioensdroom van Perez blijkt een illusie te zijn, zoals velen in de F1-paddock al dachten."

Duitsland & Frankrijk

Het Duitse Sport Bild zag hoe Verstappen zijn Mad-Max-modus aanzette. "Verstappen was niet te stoppen. Alhoewel hij bij de start een plaats verloor, zette 'Mad-Max' vervolgens de turbo aan. Met behulp van zijn dominante auto, absoluut, maar ook met adembenemende manoeuvres."

In Parijs zat men op de redactie van L'Équipe ook te watertanden. "Verstappen liet geen ruimte voor spanning. Hij zette het hele veld voor lul door op indrukwekkende wijze te winnen. Hij was voorzichtig bij de start, maar vervolgens was hij tot aan de finish keizerlijk."

Zuid-Europa

In Italië heeft men prachtige woorden over voor Verstappen. De Gazzetta dello Sport komt superlatieven tekort. "Gewoon weg monsterlijk. Ruimtewezen Verstappen", zo kopt de krant. "Een science fiction comeback en een triomf in Miami voor Max."

"De 38e overwinning van Verstappen was één van de mooiste, zo niet de mooiste uit zijn carrière. Eén die voor altijd de herinnering van een kampioen zullen markeren in het geheugen van de fans. Tegen alle logica in, tegen alle wetten van de natuur in. Perez werd stiekem een beetje vernederd."

In Spanje zag men hoe Verstappen iedereen 'wegvaagde', zo schrijft Marca. "Verstappen veegt iedereen weg. Een majestueuze comeback. Een geweldige prestatie, waarbij hij al zijn rivalen wegveegt en Perez geen kans gaf om te reageren."

Ook interessant:

Briljante Verstappen zet Perez op zijn plek

Een daverende overwinning van Verstappen in Miami, die daarmee Perez weer op zijn plek zette, zo merkt men op in de nieuwste RN365 F1-podcast, waarin Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel vellen over alle gebeurtenissen in de F1.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Miami 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Toekomst Newey's manager hint op zijn volgende stap na Red Bull-vertrek