Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Aston Martin neemt Red Bull doelbewust in het vizier: "Absoluut te verslaan"

Met de nieuwe AMR24 presenteerde Aston Martin maandag als zesde team haar auto voor het seizoen 2024. Volgens technisch directeur Dan Fallows is Red Bull absoluut te verslaan.

Stroll Shakedown
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Zak Mauger

Aston Martin startte in 2023 zeer sterk aan het seizoen met een aantal podiumplekken voor Fernando Alonso en hoopt dat als vanzelfsprekend in 2024 opnieuw te kunnen doen. Waar het team van coureurs Lance Stroll en Alonso halverwege het seizoen wegzakte en niet mee kon in de ontwikkelingsrace met Ferrari, Mercedes en McLaren, leek Aston Martin aan het einde van 2023 weer wat gevonden te hebben en eindigde het team weer sterker.

Aan het begin van het 2023-jaar leek Aston Martin zelfs de enige uitdager van het dominante Red Bull te worden, maar uiteindelijk kon Aston Martin dus niet mee. Voor de technisch directeur van het team, Dan Fallows, is dat het volgende doel. "We gaan ervan uit dat Red Bull absoluut te verslaan is. Dat is wat we najagen nadat we ons op hen hebben gericht. En daar mikken we op", zo zegt Fallows in een mediasessie met onder meer RacingNews365.

'Niet het doel om Red Bull te verslaan'

"Red Bull is de benchmark als we het over performance hebben", zo vervolgt Fallows. "Voor ons ligt de focus op de snelste auto en daar kijken we naar. We moeten een auto ontwikkelen die op elk circuit kan rijden en competitief is. En dat is waar we ons op richten: een auto maken die bruikbaar is, die goed is voor de coureurs. De statistieken en hoe we dicht in de buurt van Red Bull kunnen komen, is een zorg voor later. Als we performance weten te vinden, dan hebben we onszelf de mogelijkheid gegeven om op dat niveau te concurreren en dat is precies wat we willen", aldus de technisch directeur.

Een van de coureurs van Aston Martin, Lance Stroll, is, nog niet zo overtuigd van de uitspraken van de technisch directeur. "Red Bull domineert de sport al een paar jaar, sinds de nieuwe regels (in 2022, red.). En Max Verstappen rijdt uitstekend, hij is in topvorm. Dus het is zeker een uitdaging. Ik denk niet dat het ons doel is om Red Bull te verslaan, maar we willen er uiteindelijk wel komen", zo laat de Canadees weten.

"Ons doel is om gewoon het sterkste team te zijn dat we kunnen zijn. We hebben een hele tijd een geweldige auto gehad en waren in staat om te vechten voor mooie posities en hebben een aantal sterke resultaten geboekt. Daar ligt onze focus op", aldus de Canadees.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live reacties na verrassende pole Verstappen in Miami