Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Abu Dhabi 2023

Italiaanse media 'dankbaar', maar: "Droom Leclerc valt in duigen, voorbestemde Verstappen fenomenaal"

De gemengde gevoelens overheersen in de Italiaanse media. Dat Ferrari derde werd in het constructeurskampioenschap, wordt gezien als een gemiste kans. Wel worden de prestaties van Charles Leclerc en Max Verstappen, die won in Abu Dhabi, geroemd.

"Het is spijtig voor Ferrari, Charles Leclerc alleen is niet voldoende", trapt Gazzetta dello Sport af. "Leclerc deed er op zondag alles aan om Ferrari afsluitend wat vreugde te geven. Hij probeerde te vechten met Max Verstappen, om vervolgens George Russell van zich af te houden. Leclerc had het doel en de droom om Ferrari tweede te laten worden in het constructeurskampioenschap, maar uiteindelijk was het toch Mercedes dat ermee vandoor ging. Daardoor werd de lijst van gemiste kansen voor Ferrari nog wat langer."

Wat de achilleshiel was in 2023? "Een van de problemen was duidelijk de betrouwbaarheid van de Ferrari-bolide. Fred Vasseur staat dan ook een zware winter te wachten, want zijn toekomst hangt af van succes en minder van het proces. Er is weinig om te lachen. Tegelijkertijd gaf Russell een prachtig cadeau aan Mercedes. De beste man van de dag was echter wederom Max Verstappen. Wat een fenomenaal seizoen heeft hij gereden. Het is duidelijk dat Verstappen bestemd is om dit tijdperk te domineren."

"Verstappen sloot het seizoen in stijl af", meldt Corriere dello Sport. "Hij deed gewoon weer 'een Verstappentje' in Abu Dhabi. Toch moeten we dankbaar zijn dat Leclerc er alles aan deed om het team te helpen. Hij bleef goed nadenken gedurende de race en kwam met ideeën om Ferrari alsnog als tweede te laten eindigen in het kampioenschap. Hij verdient daar complimenten voor. Leclerc miste in Abu Dhabi echter Sainz, die na de crash op vrijdag en de slechte kwalificatie op zaterdag niet in zijn ritme kwam. Hij kwam nooit in de buurt van punten in Abu Dhabi."

"Wanneer we terugkijken op het seizoen, moeten we Verstappen niet vergeten, zoals de TV-regie hem al het laatste halfjaar heeft genegeerd. Het was een waanzinnig jaar voor de Nederlander en zijn statistieken zijn werkelijk waanzinnig. Hij is nu al derde wat betreft het aantal overwinningen ooit in de Formule 1. Daarnaast zegt hij dat het moeilijk zal worden om zijn record van het aantal overwinningen in een seizoen te verbeteren. Moeilijk, maar niet onmogelijk…"

Corriere della Sera is vrij hard voor Ferrari, maar spaart teambaas Vasseur. "Ferrari sloot een lastig jaar af in Abu Dhabi. Al met al was het vooral het jaar van Verstappen, die nauwelijks kruimels over liet voor de rest van het veld. Wanneer we naar Ferrari en Vasseur kijken, dan lijkt de weg van Vasseur aan te slaan en heeft hij tijd nodig om alles door te voeren. De coureurs van Ferrari krijgen allebei een 6,5. Sainz bewees altijd een solide coureur te zijn en Leclerc had niet echt het vertrouwen dit jaar. Hij moet dat weer terugwinnen om zijn grote talent te kunnen laten zien. Het team werkt in ieder geval aan een terugkeer, na een zeer lastig begin van het seizoen."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast met Joris Mosterdijk en Tom Coronel. Deze week blikken we terug op de GP van Abu Dhabi, het bizarre seizoen van Max Verstappen en nog veel meer! Check de podcast hieronder in de audioplayer.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'