Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Italiaanse media kraken 'rode Ferrari-nachtmerrie', bejubelen 'magistrale' Verstappen

Na het uitbundige feest rond de Formule 1 Grand Prix van Monaco, komen de Italiaanse media na de GP van Canada van een koude, maar vooral ook natte kermis thuis. En dat bevalt ze helemaal niet. Max Verstappen krijgt als vanouds weer alle lof.

Leclerc Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Gazzetta dello Sport bijvoorbeeld neemt geen blad voor de mond als ze spreken over 'een rode nachtmerrie' en de foutenparade van de Scuderia ben{title}oemen: "Een motorprobleem nekte Ferrari en daar bovenop maakte Ferrari ook nog een verkeerde strategische keuze door slicks op de auto te zetten terwijl het begon te regenen. Twee ronden kon Leclerc dan ook alweer naar binnen om inters te halen. Een ramp. Hij werd halverwege de race al gedubbeld door Verstappen." 

"De nachtmerrie hield daar echter niet op voor Ferrari want ook bij Sainz liep het niet. De Spanjaard spinde en raakte daarbij Albon. Geen rode bolides aan de finish, iets dat sinds Bakoe 2022 niet meer gebeurde. Tot dan toe reed Sainz echter telkens buiten de top 10. De alarmbellen gaan ook af wat betreft de power unit van de Scuderia. De teleurstelling zal snel weggewerkt moeten worden in Barcelona."

Waar men in zak en as zit over Ferrari, steekt men als vanouds de loftrompet over Max Verstappen: "De grootsheid van Verstappen kwam weer bovendrijven in de laatste 10 ronden van de race. Hij reed na de safety car-fase direct hard weg bij de rest van het veld. De RB20 was niet superieur ten opzichte van de rest van het veld, nee, het was weer Max die het verschil maakte. Kijk maar waar Perez staat."

De Corriere dello Sport zag eveneens een 'magistrale' Verstappen: "Max is weer teruggekeerd. Wat een magistrale race van de Nederlander. Hij liet zijn klasse zien, bandenmanagement, koude omstandigheden, alles klopte. Het verschil met Perez maakt alles duidelijk over de klasse van de Nederlander."

"Ondertussen was er de dubbele 0 voor Ferrari en daarmee was het een weekend om snel te vergeten. Na de zoete champagne van Monaco was het nu tijd voor de bittere smaak in Montreal. Niks kon op tegen de prachtige overwinning van Verstappen. Ferrari en Leclerc namen bovenal onnodig risico met een keuze voor de slicks terwijl het zou gaan regenen."

De Corriere della Sera zag het regenen in Montreal, waarbij Ferrari wel een extra parapluutje kon gebruiken: "Het regende daar ook fouten. Twee uur voor de start had Leclerc nog vertrouwen om terug te komen, maar die hoop was snel voorbij. Of het nu droog of nat was, de auto liep niet. Mercedes stond er dan ook nog eens en Verstappen was weer een fenomeen. McLaren maakt weinig fouten en dus zal Ferrari hard aan de bak moeten de komende tijd. Het zal moeten na deze black-out."

"Verstappen is de Maestro. Hij stelde weer orde op zaken. Zoveel gebeurde er in Montreal en alsnog won het fenomeen die niet eens in de beste auto reed."

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"