Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Italiaanse media laten geen spaan heel van Ferrari: "Wat een geknoei!"

De Italiaanse media hadden na afloop van de Grand Prix van Japan weer genoeg redenen om kritisch te zijn op Ferrari. En dat zijn ze dan ook, zonder enige terughoudendheid.

De grote Italiaanse sportkranten La Gazzetta dello Sport en de Corriere dello Sport spreken allebei over 'geknoei' aan Italiaanse zijde. Eerstgenoemde krant gaat verder door te stellen dat Ferrari veel te vaak grote steken laat vallen. "Menigeen zal nu denken dat Mercedes sterker was tijdens de Japanse Grand Prix, maar zo zwart-wit is het natuurlijk niet. Feit is namelijk dat Ferrari wederom kansen heeft laten liggen. De slechte starts werden de Scuderia zondag fataal. Als ze wél goed waren gestart, hadden ze een goede kans op de overwinning gehad." De krant haalt hard uit naar beide coureurs: "Vettel kon de gevierde man worden, maar maakte zelf de fout bij de start, waarvoor hij gelukkig niet werd bestraft. Leclerc maakte een fout in de eerste bocht en werd terecht wél bestraft. Het is onbegrijpelijk dat Ferrari niet ingreep toen hij met zijn gehavende auto doorreed." De Corriere dello Sport weet dat Ferrari op waarde is geklopt, niet alleen in Japan, maar de voorbije zes jaar al: "Mercedes heeft in zes jaar tijd twaalf titels op rij gewonnen, waarmee ze Ferrari's record van elf wereldtitels in zes jaar tijd uit de Schumacher-jaren hebben afgepakt."

"Een veel te nerveuze Vettel maakte bij de start een fout die hij niet mag maken als hij in 2020 opnieuw een gooi wil doen naar de titel, terwijl Leclerc eveneens niet goed weg kwam en te snel de tweede bocht in dook. Hij verpestte de race van zichzelf én die van Max Verstappen en kreeg dus terecht een straf. De Ferrari-coureurs waren de slechtste coureurs op de baan, nadat ze in de kwalificatie nog zo sterk waren." Men blikt al vooruit op 2020 en denkt te weten dat Ferrari het hard te halen zal hebben, ook volgend jaar: "Het team moet echt nog iets zien te vinden als ze het Mercedes écht moeilijk willen gaan maken." Tuttosport is aanzienlijk milder voor de beide rijders van de rode brigade uit Maranello: "Vettel maakte een valse start, waar hij wonder boven wonder geen straf voor kreeg, maar in slotfase wist hij wel knap Lewis Hamilton achter zich te houden." "Charles Leclerc kende de nodige pech", zo vervolgt de publicatie. "Hij had de pech dat hij pas na de race werd bestraft voor zijn aanrijding met Verstappen en de pech dat er onderdelen van zijn auto vlogen, waarvoor hij nóg een straf kreeg. Kortom: een pechdag."

Viaplay
x
Breaking Red Bull gewaarschuwd voor vertrek Verstappen bij aanblijvende onrust