Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Italiaanse media loven 'boze buffel' Verstappen, degraderen 'afwezige' Perez tot veldvulling

De Italiaanse media kiezen allemaal dezelfde insteek om de titeltriomf van Red Bull te verslaan. Of moeten we zeggen 'van Verstappen?'. Want wie is Sergio Perez ook alweer?

Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

La Gazzetta dello Sport begint de terugblik op de Formule 1 Grand Prix van Japan met één vraag: 'waar moeten we met onze hoop nog naartoe?'. "De Grand Prix van Singapore bood hoop, maar Max Verstappen deed in Japan wat hij reeds aankondigde. Hij reed rap weg bij iedereen, pakte zijn dertiende overwinning en won zo het constructeurskampioenschap."

"Hij pakte in zijn eentje al meer punten dan Mercedes, waardoor de felicitaties niet voor Sergio Perez zijn. Binnen enkele races had Verstappen die titel werkelijk als eenling veilig kunnen stellen", zo schrijft de krant die het optreden van Verstappen beloont met een 9,5.

Ook de Corriere dello Sport zocht naar Perez, maar vond 'de grote afwezige' niet. "Fysiek was hij wel aanwezig, maar met 400 punten heeft Max al het werk voor Red Bull gedaan. Híj is de koning, het eerste doel van het jaar is behaald."

Lof is er ook voor topontwerper Adrian Newey: "Het geweldige werk van Newey maakte dat Verstappen niet eens diep hoefde te gaan. Newey was zelf overigens niet aanwezig, omdat hij geniet van een vakantie in Italië."

Kritiek is er voor Ferrari - 'nooit was er een moment waarop ze het McLaren moeilijk konden maken' - maar dus ook voor Perez. "De opsomming van problemen ging maar door, hij was de slechtste coureur van de dag."

"Verstappen kan alles, terwijl Perez een ramp was", zo kopt de Corriere della Sera. "De illusie duurde slechts een week. Maar de Formule 1 is nog steeds de Formule Verstappen, of Formule Max Bull, zo u wilt. Die zesde constructeurstitel is natuurlijk ook de verdienste van Newey, maar op de baan is het toch echt de almachtige Verstappen die het doet."

"Max kwam boos als een boze buffel aan in Japan, kwaadaardig, cynisch en onverbiddelijk. We geven hem als cijfer een 48, gelijk aan zijn aantal overwinningen in de Formule 1. Het is werkelijk ongekend dat Verstappen niet alleen de rijderstitel, maar ook de constructeurstitel in zijn eentje zou kunnen winnen."

Ook interessant:

Sublieme Verstappen laat stoeltje Perez nog meer wankelen

Hieperdepiep! Red Bull pakte de wereldtitel voor teams in de Formule 1. Hulde aan Max Verstappen en Sergio Perez! Of toch vooral aan Verstappen, Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk?

Formule 1 GP Japan 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Christian Horner Geeft fout Red Bull toe: "Maar Verstappen was fenomenaal"