Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Italiaanse media lyrisch over 'robot' Verstappen en 'wonderkind' Bearman

Oliver Bearman maakte bij zijn Formule 1-debuut indruk op de Italiaanse media. Maar die konden ook niet om de dominantie van Max Verstappen heen.

Verstappen Saudi Win
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wederom een zege van Max Verstappen en een 1-2-tje voor Red Bull. Maar Italiaanse media raakten ook niet uitgepraat over het uitstekende Ferrari-debuut van Oliver Bearman die in de GP van Saoedi-Arabië naar P7 reed.

"Wederom een overwinning voor Verstappen, maar wat een optreden van de Scuderia. Leclerc op het podium en Bearman maakte een sterk debuut op slechts 18-jarige leeftijd! Ferrari, je hebt een wonderkind", zegt Gazzetta dello Sport. "Max was zoals altijd weer buitenaards, maar Bearman was de revelatie van het weekend. Verstappen bleef ook in Djedda nieuwe pagina’s toevoegen aan zijn boek vol records, maar in de nacht zagen we ook een ander talent opstaan."

"Dat is Oliver Bearman, die meteen punten pakte tijdens zijn debuutrace. De jongste debutant ooit voor Ferrari! Zijn zevende plaats lijkt een magische smaak te hebben. In zijn eerste race eindigde hij gewoon voor Lando Norris en zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Het jonge talent reed heel verstandig en ging daarnaast ook heel goed om met zijn banden. Wat een sprookje was het voor Ferrari en de jonge coureur", vindt de Italiaanse krant, die natuurlijk niet om de zege van Verstappen heen kan.

"Vooraan was Max wederom een robot, die altijd maar weer indruk blijft maken. Ondanks dat de woorden tussen Marko, Horner en de vader van Max er zijn, blijft Max toch gewoon zijn overwinningen binnenhalen. Hij is op ieder moment perfect en hard op weg naar zijn vierde wereldtitel. Deze keer sloeg ook Perez geen slecht figuur en pakte hij de tweede plaats. De tweede dubbelzege op rij voor Red Bull. Leclerc pakte een mooie podiumplaats, maar op de harde band was Ferrari wel een seconde langzamer per ronde dan Verstappen."

10 voor debuutrace

De Corriere dello Sport ziet een veelbelovende toekomst voor Ferrari. "De goudklompjes van Ferrari met een podiumplaats voor Leclerc en een geweldig optreden van debutant Bearman. Een heroïsch optreden van de jonge Brit. Hij reed een geweldige race, waarin hij zelfs het ritme van Leclerc wat bij kon houden. Een dikke 10 voor zijn debuutrace. De toekomst voor Ferrari ziet er dan ook goed en veelbelovend uit", zegt de krant die ook mooie woorden heeft voor Leclerc.

"Ook Leclerc reed een goede race en wist zelfs nog de snelste ronde van de race neer te zetten. Het was moedig van Leclerc om dat nog op het einde van de race te doen. Dat was de enige bonus die hij ook kon pakken, want Verstappen en Perez waren te snel en verdwenen gedurende de race al snel uit het zicht. Daarnaast liet Ferrari ook zien dat men een team is, doordat Carlos Sainz een dag na zijn operatie gewoon naar het circuit kwam. Hij kwam daar om Bearman te steunen. Wel is het duidelijk dat men tekort komt op het moment om Verstappen bij te houden en ditmaal was ook Perez te snel."

"Moedig, risicovol en het jonge talent van Bearman", meldt Corriere della Sera als laatste. "Bearman stal de show in Djedda. Wat een geweldige prestatie van de jonge Brit! Vooraan domineerde echter gewoon Verstappen weer en pakte hij zijn tweede overwinning van het seizoen."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China