Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Italiaanse media ongekend lyrisch over Verstappen: "Super Max de kannibaal van dit jaar"

Hoe groot het potje ook was dat Ferrari er in de Formule 1 Grand Prix van Nederland weer van maakte, de meeste woorden van de Italiaanse media gaan uit naar Max Verstappen. Of 'Super Max'. Of 'kannibaal Max'. 'Held van het Oranjevolk'?

De Italiaanse media buitelen over elkaar heen om Max Verstappen in de ene na de andere overtreffende trap te bewieroken. Dat de Red Bull-coureur de wereldkampioen van 2022 is, lijdt voor de publicaties al lang geen twijfel meer. "Met twee wereldtitels op zak staat Max in de geschiedenisboeken. Het heeft geen enkele zin meer om daar anders over te denken. De komende jaren moeten jongens als Charles Leclerc, George Russell, Lando Norris, Esteban Ocon en Oscar Piastri zondag na zondag vechten met deze kannibaal om hun naam ook maar in de kranten te krijgen, laat staan met een vermelding in die geschiedenisboeken", zo is de Gazzetta dello Sport ongeremd lovend over Verstappen. "Ga er maar eens aan staan om voor 100.000 thuispubliek te rijden. Voor Max bestaat het fenomeen 'druk' niet. Dat liet hij in 2021 al zien en bewees hij gisteren in de Formule 1 Grand Prix van Zandvoort opnieuw. Het was een feest 'op de max', met Verstappen als de held van het Oranjevolk. Het was één en al Max, Max, Super Max." De Corriere dello Sport geeft Max Verstappen een 10 en merkt op dat Ferrari nooit meedeed en zelfs dat Mercedes sterker was. De krant vindt het moeilijk om Verstappen te beschrijven, maar komt met een opsomming: 'Perfect, buitengewoon, excellent, en, op dit moment, onverslaanbaar'.

"Ieder F1-seizoen heeft zo zijn kannibaal (daar is hij weer) en deze keer is dat Verstappen. Het zijn zíjn jaren. Niet alleen zijn statistieken zijn groots, het publiek heeft de entreekaarten voor volgend jaar al besteld." Die 10 van de vorige publicatie? De Corriere della Sera dendert daar overheen: "Verstappen zou een 30 krijgen als het kon, met een 9 voor Lewis Hamilton en een 4,5 voor Ferrari. Een nieuwe grove fout werd gemaakt toen niet eens iedereen klaarstond tijdens de pitstop." "Ferrari is nu het derde team op de grid en dat heeft niks met de nieuwe regels (met betrekking tot porpoising, red.) te maken. Ferrari rijdt al sinds de GP van Hongarije met de rem d'r op." Sky Sport Italia houdt het tot slot ook bij een 10 en noemt Verstappen 'de profeet in eigen huis': "Russell miste net wat extra's, terwijl voor Leclerc een podium beter was dan geen podium. Verstappen echter domineerde zijn thuisrace en vergroot zijn voorsprong in het kampioenschap."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"