Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Italiaanse media: "Verstappen voelt de klap van Hamilton"

Logischerwijs is de 100e poleposition van Lewis Hamilton ook de Italiaanse media niet ontgaan. De Italianen tonen op de zondag na het polerecord van Hamilton groot respect voor de zevenvoudig wereldkampioen, al heeft men het gevoel dat 'Mister Perfect' nog altijd verslagen kan worden door Max Verstappen tijdens de race in Spanje.

De Gazzetta dello Sport is vol of over Lewis Hamilton en vergelijkt de prestatie van de zevenvoudig wereldkampioen zelfs met die van een andere legende, Neil Armstrong: "Hamilton zette op de zaterdag in Spanje een record neer dat kan vergeleken worden met de eerste man die een voetstap op de maan zette, Neil Armstrong. De Mercedes-coureur liet tijdens de Grand Prix van Spanje namelijk zien waartoe de mens in staat is, en dat is meer dan wat men in de Formule 1 voor mogelijk had gehouden. Met een geweldige ronde liet Sir Lewis de jonge Max Verstappen nipt achter zich." "Ondanks de kleine achterstand zal de Nederlander de klap gevoeld hebben, want Verstappen gaf na afloop van de kwalificatie namelijk aan dat hij een goede ronde had gereden. Voor de Red Bull-coureur zit er nu niks anders op dan in de eerste bocht meteen voor de aanval te kiezen of hij moet wachten op een strategisch plan van zijn team. Voorlopig lijkt Hamilton de beste papieren in handen te hebben en wanneer hij in Spanje weet te winnen, komt ook zijn 100e Grand Prix overwinning er bijna aan. We spreken niet voor niks over een kampioen waar geen maat op lijkt te staan." "Hamilton stond er weer zoals altijd op het moment dat hij er moest staan. Op die manier was hij in staat om het waanzinnige aantal van 100 polepositions op zijn naam te zetten. Met de woorden 'Still we rise', liet Hamilton daarnaast weten dat het nog allemaal niet voorbij is en dat zegt eigenlijk alles over de fenomenale prestaties van Hamilton", aldus de Corriere dello Sport . "Toch kon ook Verstappen lachen, hij zette op een kleine afstand van Hamilton de tweede tijd neer en dus moeten we niet vergeten dat er vandaag nog een strijd zal plaatsvinden tijdens de race."

Duimen voor Ferrari

Achter Hamilton, Verstappen en Valtteri Bottas was het Charles Leclerc die verrassend de vierde plek veroverde en dat geeft de Italianen hoop. "Een podium is mogelijk, al zal het niet makkelijk worden voor Ferrari", aldus de Corriere della Sera. "De afstand naar de top drie is namelijk niet makkelijk overbrugbaar. Dat gat is veel te groot en dat was ook al bekend. Ferrari zal nu vooral tactisch er alles aan moeten doen om de vierde plaats binnen te halen en hopen dat het nog net iets meer zal worden." Ook de Gazzetta ziet dat het lastig zal worden voor Ferrari om een podiumplaats binnen te slepen, maar toch heeft ook de grootste sportkrant van Italië hoop op succes voor de Scuderia: "Leclerc was wederom super en zorgt er met zijn vierde startplek voor dat Ferrari het podium weer in het vizier heeft gekregen. Als Leclerc een snellere auto zou hebben, dan zou hij vooraan mee kunnen vechten. Dat is niet zomaar een gedachte, maar een feit. De prins van Ferrari laat namelijk telkens weer zien hoe goed hij is dit seizoen. Op zondag zal hij echter de strijd aan moeten gaan met Alpine en McLaren."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'