Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Italianen lyrisch over 'kannibaal' Verstappen, schrijven dolend Ferrari volledig af

De Italiaanse media zien de titelstrijd uit de handen van Ferrari glippen. In Saoedi-Arabië viel de Scuderia opnieuw tegen, waardoor de focus van de Italianen zich langzaam maar zeker verplaatst naar het Red Bull-duo.

De Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Arabië had een race moeten zijn waarin Ferrari een inhaalslag kon maken. Het razendsnelle circuit moest een voordeel zijn voor de SF-23, maar opnieuw viel het tegen. Carlos Sainz en Charles Leclerc kwamen respectievelijk tot de zesde en de zevende plaats, terwijl Red Bull-coureurs Max Verstappen en Sergio Perez domineerden. Het gaat niet zoals gehoopt bij Ferrari en dat komt, zoals we gewend zijn, hard binnen bij de zeer kritische Italiaanse media. Zo kopt La Gazzetta Dello Sport het volgende: "Red Bull is van een andere planeet, Ferrari op tilt. Perez stelt zich kandidaat als een anti-Max." "Maken jullie ruimte voor marsmannetjes? De astronauten van Red Bull, zoals Leclerc ze noemt, vliegen op een andere planeet. Deze titelstrijd lijkt er na twee races al eentje te zijn die intern wordt uitgevochten, waarbij Perez denkt de strijd levende te houden. 'Super Max' reed helemaal naar voren, maar juist toen belandde Perez in zijn beste vorm. De Nederlander pakte nog wel de snelste ronde, om daarmee mentaal een tikje uit te delen en daarnaast weten we allemaal dat hij niet iedere race van achteren zal starten..." "De dominantie van Red Bull doet denken aan die van McLaren in het tijdperk van Ayrton Senna en Alain Prost. De overwinning van Perez was zijn beste overwinning tot nu toe in F1. Verstappen was bijna bij een nieuw groot succes door wederom vanuit het achterveld naar voren te komen, maar deze keer pakte hij nét niet de eerste plaats. Hij is een echte kannibaal." De Italiaanse sportkrant ziet Red Bull duidelijk op eenzame hoogte staan en verwacht niet meer dat Ferrari mee kan strijden voor de wereldtitels. "Ferrari was vooral langzaam en of de safety car nu op een goed of slecht moment kwam: het maakte eigenlijk niet veel uit. Op de harde band was men langzaam en had men te maken met dezelfde problemen als in Bahrein. Daarnaast klaagde Leclerc ook nog eens dat hij vast zat achter Sainz." "Fred Vasseur verstopt zich echter niet en gaf aan dat het ritme onacceptabel is. Ferrari zou beter zijn in Djedda dan in Bahrein, maar het bleek niet zo te zijn. Wederom een teleurstelling: Ferrari is het vierde team."

"De stilte van Leclerc deed nog het meeste pijn"

Bij Corriere Dello Sport heeft men vooral oog voor de ijzersterke race van Verstappen. "Perez wint, maar Verstappen wordt tweede na dertien plaatsen goed te hebben gemaakt. De Nederlander was dan ook de coureur van de dag." "Door op prachtige wijze naar voren te rijden, zorgde Verstappen ervoor dat het feestje compleet werd voor Red Bull. Met zijn snelste ronde liet hij ook maar weer eens zien hoe perfect hij is. Daardoor blijft hij aan de leiding staan: hij beschikt over een killer instinct . Het was wederom een meesterwerk van de Nederlander wat hij liet zien in Djedda." Hoe het bij de Scuderia zit? "Bij Ferrari zijn er veel problemen en ook in Djedda kreeg men weer een klap te verduren. Ferrari is er niet. Er is ook al twijfel bij het team, het concept is niet meer hetzelfde als andere teams en de resultaten zijn er na twee races niet. Na de race deed de stilte van Leclerc misschien nog wel de meeste pijn." "Ferrari bevindt zich duidelijk aan de voet van een grote berg. Als we de regel 'de tweede plaats is de eerste verliezer' volgen, dan staat Ferrari op een hele grote achterstand. Je kunt zeggen dat ze het vierde team zijn. Verslagen door Mercedes, dat benadrukt hoe ze met hun concept de verkeerde kant op zijn gegaan." Corriere noemt Ferrari 'langzaam, ondanks een goede eerste stint van Leclerc', al was daar volgens de Italianen een simpele verklaring voor. "Toen reed hij op softs, maar toen hij moest overstappen op de hardere band kon hij ook niet meer meekomen met de concurrenten. Daarnaast was het behoorlijk triest om te horen dat er binnen het team over de boordradio werd gesproken over een mogelijke wissel van de coureurs."

"Red Bull, Aston Martin, Mercedes... Dan pas Ferrari"

Het Red Bull-feest in Italië is compleet als ook La Stampa begint met lovende woorden over het Oostenrijkse team. "Perez wint voor Verstappen, terwijl Ferrari achter ligt. Beide Red Bull-coureurs lieten hun superioriteit zien. Perez won, maar de Nederlander kwam vanaf de vijftiende plaats helemaal naar voren." "Daarnaast was het een goede race voor Fernando Alonso, die ondanks een straf nog op het podium eindigde. Daarachter zagen we de Mercedes-coureurs terug, om daarna pas de Ferrari's te zien..."

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"